Geen monteur gevonden in Berkelland

Het kan voor komen dat er op dit moment geen monteur in uw regio beschikbaar is.
Vul daarom onderstaand formulier in zodat wij een passende oplossing voor U kunnen vinden.


Neem contact met ons op

Berkelland ( uitspraak (info / uitleg)) is een gemeente in de Achterhoek - op de grens met Twente (Overijssel) - in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente ligt in het stroomgebied van de Berkel. De gemeente is per 1 januari 2005 ontstaan uit een gemeentelijke herindeling van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. De gemeente is met 43.843 inwoners (1 juli 2021, bron: CBS) de op twee na grootste in de Achterhoek. Met een oppervlakte van 260,21 km² behoort Berkelland tot de 10 grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Kernen

Avest, Beltrum, Borculo, Brammelerbroek, Brinkmanshoek, Broeke, De Bruil, De Haar, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Heurne, Holterhoek, Hoonte, Hupsel, Leo-Stichting, Lintvelde, Lochuizen, Loo, Mallem, Neede, Noordijk, Noordijkerveld, Olden Eibergen, Rekken, Rietmolen, Ruurlo en Veldhoek.

Topografie

Politiek en bestuur

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Berkelland bestaat uit 27 zetels. Doordat het aantal inwoners onder de 45.000 is gezakt, is de gemeenteraad in 2014 kleiner geworden. Hieronder de behaalde zetels per partij bij de gemeenteraadsverkiezingen sinds 2004. Vanwege de herindeling waren er herindelingsverkiezingen op 17 november 2004 en zijn de reguliere verkiezingen in 2006 overgeslagen.

Regerende coalities

  • 2005 - 2010 ¬†: CDA, PvdA, VVD (In 2007 stapte de VVD uit de coalitie en gingen CDA en PvdA verder)
  • 2010 - 2014 ¬†: CDA, D66, VVD
  • 2014 - 2018 ¬†: CDA, D66, Gemeentebelangen
  • 2018 - heden¬†: CDA, Gemeentebelangen, VVD

Burgemeesters en wethouders

Berkelland is op 1 januari 2005 ontstaan, de eerste maanden van dat jaar was Aaltina Evenhuis waarnemend burgemeester. Van september 2005 tot en met juni 2014 was Hein Bloemen burgemeester van Berkelland. Na diens pensionering werd Joost van Oostrum per 4 juli 2014 burgemeester. Zie de lijst van burgemeesters.

Het college van B&W wordt gevormd door burgemeester Joost van Oostrum (VVD) en de wethouders Gerda ter Denge (CDA), Maikel van der Neut (CDA), Anjo Bosman (Gemeentebelangen) en Gerjan Teselink (VVD).

Monumenten

In de gemeente zijn er een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten, zie:

  • Lijst van rijksmonumenten in Berkelland
  • Lijst van gemeentelijke monumenten in Berkelland
  • Lijst van oorlogsmonumenten in Berkelland

Evenementen

  • De Achterhoek Berkelland Rally is een autorally die in 2019 voor het eerst verreden werd in Berkelland, toen als Achterhoek Berkelland Rally. Eibergen fungeerde als start- en finishplaats van de rally, waarvan het parcours zich uitstrekte ten oosten en westen van Eibergen. De rally maakt deel uit van het Nederlands kampioenschap rally.

Zie ook

  • Het landelijk gebied en natuurgebied het Achterveld

Aangrenzende gemeenten

Witgoed reparatie