Logo - EOS Service & Reparatie - Service aan uw Wasmachine, Wasdroger, vaatwasser in Chaam

EOS Service, deskundige en snelle witgoed aan huis service.

Doordat wij onze witgoed apparaten iedere dag gebruiken verwachten we een continue beschikbaarheid. Helaas is dit niet altijd het geval en gaat er wel eens iets defect. Met onze snelle aan huis service voor witgoed apparaten werkt bijna elk merk binnen de kortste keren weer zoals het hoort. Ook geven wij advies voor aanschaf bij uw nieuwe witgoed apparatuur. Wij leveren en installeren bij u thuis!


EOS Service & Reparatie

Witgoed Service / Reparatie / Onderhoud in Chaam

Telefoonnummer:
0859020808

EOS Service & Reparatie is 7 dagen per week bereikbaar via: telefoon of het contactformulier.

Klik hier om EOS Service & Reparatie een whatsapp te sturen
Klik hier om ons een app te sturenOnze tarieven

Wij hanteren een tarief voor de eerste 15 minuten van € 50,00
Dit is inclusief diagnose, arbeid, administratie, voorrijkosten en BTW.

Elk volgend kwartier €15,00.
Alle bedragen zijn exclusief eventuele onderdelen.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Openingstijden / bereikbaarheid:

Maandag van 08.30 tot 17.00 uur
Dinsdag van 08.30 tot 17.00 uur
Woensdag van 08.30 tot 17.00 uur
Donderdag van 08.30 tot 17.00 uur
Vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

t Zand, Alphen, Alphen-Oosterwijk, Anneville, Balleman, Bavel AC, Boshoven, Boslust, Chaam, Chaamdijk, Couwelaar, Dassemus, Druisdijk, Galder, Geersbroek, Ginderdoor, Grazen, Heerstaaien, Heikant, Het Sas, Hondseind, Houtgoor, Kalishoek, Klooster, Kwaalburg, Leg, Looneind, Meijsberg, Notsel, Rakens, Snijders-Chaam, Strijbeek, Terover, Ulvenhout AC, Venweg, Baarle-Nassau, Boschhoven, Castelre, Driehuizen, Eikelenbosch, Gorpeind, Groot-Bedaf, Heesboom, Heikant, Heikant, Het Goordonk, Hoogeind, Huisvennen, Keizershoek, Klein-Bedaf, lAir Pur, Liefkenshoek, Loveren, Maaijkant, Nieuwe Strumpt, Nijhoven, Oude Strumpt, Reth, Reuth, Schaluinen, Tommel, Ulicoten, Veldbraak, Voske, Biezenheuvel, Bladel, Broekenseind, Casteren, Dalem, De Pan, Egypte, Franschehoef, Hapert, Heieind, Heikant, Helleneind, Het Bosch, Heuvel, Hoogcasteren, Hoogeloon, Landorp, Lemel, Netersel, Ten Vorsel, Bijsterveld, Boksheide, De Hees, De Hoef, De Voort, Donk, Driehuis, Driehuizen, Duizel, Eersel, Halfmijl, Het Heike, Hoekdries, Hoogstraat, Knegsel, Kreielt, Maaskant, Meer, Meerven, Molenveld, Mosik, Mostheuvel, Rietven, Schadewijk, Scherpenering, Sneidershoek, Steensel, Stevert, Stokkelen, Veneind, Vessem, Wintelre, Wolfshoek, Abcoven, Boschkens, Brakel, Breehees, Goirle, Looienhoek, Nieuwkerk, Riel, Spaansehoek, Vijfhuizen, Zandeind, Baarschot, Biest-Houthakker, Den Opslag, Diessen, Driehuizen, Dun, Esbeek, Groenstraat, Groot Loo, Grote Voort, Haghorst, Heikant, Hilvarenbeek, Hoog Spul, Hoogeind, Klein Loo, Kleine Voort, Laag Spul, Waterstraat, Westerwijk, Boterwijk, Evenheuvel, Hedel, Hoogeind, Huygevoort, Kattenberg, Kuikseind, Lieveld, Middelbeers, Neereind, Oirschot, Oostelbeers, Oost West en Middelbeers, Pandgat, Polsdonken, Snepseind, Spoordonk, Straten, Theetuin, Tregelaar, Voorteind, Westelbeers, Haaren, Broekzijde, De Logt, Heikant, Heiligeboom, Heukelom, Heuvelstraat, Hild, Laag-Heukelom, Moergestel, Oisterwijk, Oisterwijkse Hoeven, Stokske, Vinkenberg, Zelt, Achterste Heikant, Braakhoek, De Hoef, De Hoek, Heikant, Hooge Mierde, Hulsel, Kippereind, Kuilenrode, Lage Mierde, Mispeleind, Reusel, Vloeieind, Vooreind, Voorste Heikant


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


EOS Service & Reparatie
Kekkeneind 12 e
5513AA Wintelre
0859020808

Kijk voor meer informatie op: www.eos-service.nl


Chaam (uitspr. "Kaam" [kam], Brabants: Koam [kɒm]) is een dorp in de gemeente Alphen-Chaam, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt tussen Ulvenhout, Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. De grootste plaats in de buurt is Breda. Het aantal inwoners op 1 januari 2023 bedraagt 4.325 (CBS). Chaam was tot 1997 een zelfstandige gemeente. Hoewel Chaam omgeven is door landbouwgebied, vindt men op enige afstand een aantal uitgestrekte natuurgebieden, namelijk de Chaamse Bossen in het noordoosten, de Strijbeekse Heide in het westen, en het landgoed Hondsdonk in het noordwesten, alsmede het natuurgebied Chaamse Beken.

Toponymie

Er zijn verschillende verklaringen gegeven over de herkomst van de naam Chaam. Zo heeft men bijvoorbeeld lang gedacht dat de naam Chaam te herleiden was tot het Keltische woord cambo, dat bocht in een rivier zou betekenen. Dit gaat wel op voor o.a.: Cham in Beieren. Hoewel er in deze streek veel waterlopen en riviertjes zijn denkt men toch dat de naam een andere oorsprong zou kunnen hebben. Chaam wordt in 1243 Cambé genoemd, in 1277 komt men de naam silvo de Cambé tegen en 1311 veranderde dit in Camé. In 1357 komt de naam Chaem voor. Deze naam gaat waarschijnlijk terug op het middeleeuws Latijn canaba = taveerne, drankkelder, waaraan het middeleeuws Latijnse woord camba gekoppeld kan worden, wat mouterij betekent. De plaatsnaam Chaam zou een aanduiding zijn van "een plaats waar men gerst laat kiemen".

Geschiedenis

Chaam zou reeds in 422 genoemd worden onder de maalstenen (vergaderplaatsen) van de Franken. Aanvankelijk oefenden de abdijen van Thorn en Echternach een aantal rechten binnen het Chaamse grondgebied uit.

Met het groeien van de macht van wereldlijke vorsten werden de abdijen vanaf de 11e eeuw geleidelijk aan van hun wereldlijke macht beroofd. De rechten van de abdijen van Thorn en Echternach werden langzaam maar zeker beperkt tot het patronaatsrecht en het tiendrecht. Vanwege deze ontwikkeling droeg Echternach haar rechten binnen de oude parochie Alphen in 1175 over aan de toen pas gestichte Abdij van Tongerlo, zodat die niet alleen een bron van bestaan kreeg, maar ook enig toezicht op het gebied kon uitoefenen. Toch traden zowel binnen Alphen als binnen Chaam vanaf het einde van de 12e eeuw de heren van Breda en de Orde van de Tempeliers meer en meer op in de uitoefening van de wereldlijke macht en als eigenaren van grond. Na de opheffing van deze orde in 1312 gingen de rechten ervan over op de Orde van de Johannieters. In 1648 werden de rechten van deze orde overgenomen door de heren van Breda, welke reeds in 1198 beleend werden met het land van Breda. Zij verbonden in de 15e eeuw Alphen en Chaam bestuurlijk aan elkaar door voor beide dorpen een gezamenlijke schepenbank aan te stellen. Alphen leverde 4 en Chaam 3 schepenen aan de schepenbank.

Beide dorpen voerden wel een afzonderlijke financiële huishouding. Samen met Baarle-Nassau onderhielden Alphen en Chaam één schout, één secretaris en later ook één ontvanger. Doordat Alphen en Chaam één jurisdictie vormden, brachten de navolgende eeuwen geen opmerkelijke afwijkende ontwikkeling in beide dorpen.

Na de Vrede van Munster in 1648 moesten de katholieken van Chaam hun parochiekerk afstaan aan de protestanten. Dominee Paulus Bisschop preekte die zondag:"En Jezus ging in de tempel Gods en dreef uit allen die verkochten en kochten in de tempel, en keerde om de tafel der wisselaars en de zitstoel dergenen die de duiven verkochten. En Hij zeide tot hen: Er is geschreven: Mijn huis zal een huis des gebeds genaamd worden; maar gij hebt dat tot een moordenaarskuil gemaakt.” (Mattheüs 21:12 en 13) De katholieken moesten zich tevreden stellen met een schuurkerk.

De eenheid Alphen en Chaam bleef bestaan, totdat de Franse machthebbers in 1810 het moderne gemeentebestuur invoerden. In dat jaar werden met de verandering van de indeling van departementen ook nieuwe gemeentegrenzen vastgesteld. Chaam werd losgekoppeld van Alphen en ging als zelfstandige gemeente verder. Het dorp Riel werd met Alphen tot één gemeente samengevoegd: Alphen en Riel. In 1997 werd de huidige gemeente Alphen-Chaam gevormd en kwam Riel bij de nieuwgevormde gemeente Goirle.

In 1967 werd Chaam het slachtoffer van een van de Windhozen van 25 juni 1967. De windhoos richtte een ravage aan in de bossen rond Chaam maar trof ook een camping. Daar vielen twee doden en tien gewonden.

Wapen van Chaam

Het wapen van de voormalige gemeente Chaam werd als volgt omschreven: Van lazuur beladen met 3 kammen van goud, staande 2 en 1. Het schild vastgehouden ter wederzijde door een vogel van goud en gedekt met eene kroon van hetzelfde en elf peerlen van hetzelfde.

sinds 1 januari 1997 is dit het dorpswapen van de plaats Chaam.

Vlag van Chaam

Van 1965 tot 1997 had de gemeente Chaam een vlag met de volgende omschrijving: "Geel met drie zwarte tot op 2/7 van de totale vlaglengte aan de broekzijde verkorte, even hoge banen, elk 1/7 van de totale vlaghoogte en aan de broek een blauwe broekingbalk ter hoogte van 2/5 van de vlaglengte, gebroken door de zwarte banen, met in de broektop een gele kam."

Sinds 1997 heeft Chaam een dorpsvlag die kan worden omschreven als: "Vier verticale banen in geel en zwart, gelijk over de lengte van de vlag verdeeld, met op de scheiding van de banen drie kammen, geplaatst twee en drie, alles van het een in het ander."

Bezienswaardigheden

Economie

Van oorsprong was en is Chaam een agrarische gemeente, met veeteelt en tuinbouw waaronder de teelt van asperges. Ook frambozen werden vroeger in Chaam geteeld, en er was eertijds ook een frambozenveiling. Al decennialang speelt ook het toerisme een belangrijke rol: er zijn meerdere campings, bungalowparken, kampeerboerderijen, een natuurcamping en een zorgboerderij. Daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden in Chaam, alsmede winkelvoorzieningen en een weekmarkt. Er was een openluchtbad, "Het Weidebad" geheten. Ten noorden ervan lag recreatiegebied De Groote Weide, dat teruggegeven is aan de natuur. Ook bestond in Chaam een jeugdherberg, "Het Putven" genaamd, die in 1955 'aan de jeugd geschonken' was door Esso Nederland. De jeugdherberg werd eind 2006 opgeheven en het gebouw werd in 2009 gesloopt, het terrein kwam weer in handen van Staatsbosbeheer en werd teruggegeven aan de natuur. De weekmarkt is op woensdagmorgen van 09.00 tot en met 12.00 uur. Chaam heeft met lijn 132 een busverbinding met Breda en Tilburg.

Evenementen

Verenigingen

Verenigingen in Chaam zijn onder meer:

Sinds 29 december 1997 is Heerensociëteit Chaam actief en komen de leden wekelijks bijeen in het historisch kader van het classicistisch landhuis (Huyser Huis) in het dorpscentrum.

Voorzieningen

Sport

Op zondag 21 augustus 2022 liep de route van de derde etappe (van Breda naar Breda) van de Ronde van Spanje 2022 door Chaam.

Nabijgelegen kernen

Alphen, Baarle-Nassau, Gilze, Meerle, Strijbeek, Ulicoten en Ulvenhout.

Zie ook

Nog meer moois
Contactgevens

EOS Service & Reparatie
Kekkeneind 12 e
5513AA Wintelre
0859020808

Kijk voor meer informatie op: www.eos-service.nl

Blijf op de hoogte