Geen monteur gevonden in Molenlanden

Het kan voor komen dat er op dit moment geen monteur in uw regio beschikbaar is.
Vul daarom onderstaand formulier in zodat wij een passende oplossing voor U kunnen vinden.


Neem contact met ons op


Molenlanden is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, die op 1 januari 2019 is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden. De gemeente heeft een oppervlakte van 192 km² en telt op 31 januari 2022 44.660 inwoners (bron: CBS). De gemeente Molenlanden is de eerste gemeente zonder gemeentehuis. Inwoners dienen online of telefonisch afspraken te maken voor burgerzaken in lokale ruimtes die men huurt zoals twee balies van de Rabobank in Nieuw-Lekkerland. Het post- en tevens bezoekadres is gevestigd in Bleskensgraaf in het voormalige gemeentehuis (tegenwoordig is het een horecagelegenheid).

De gemeenten Molenwaard en Giessenlanden kwamen vrijwillig tot het besluit om te fuseren. Het herindelingsontwerp werd vastgesteld op 30 januari 2017.

De naam is een samentrekking van de namen van de twee oude gemeenten en werd gekozen door middel van een stemming onder de bevolking, die plaatsvond in september 2017. Naast Molenlanden konden stemmers kiezen tussen de namen De Waard en Groenewaard. De drie opties waren door een jury geselecteerd uit namen die door inwoners waren ingestuurd.

Op 13 januari 2020 werd Theo Segers beëdigd als burgemeester van Molenlanden.

Politiek en bestuur

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Molenlanden telt 27 zetels. Hieronder de behaalde zetels per partij vanaf 2018.

College van B&W

De coalitie voor de periode 2022-2026 bestaat uit Doe mee!, SGP en VVD. Zie hieronder het college van burgemeester en wethouders voor de periode 2022-2026.

Monumenten

De gemeente telt een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten, zie:

  • Lijst van rijksmonumenten in Molenlanden
  • Lijst van gemeentelijke monumenten in Molenlanden
  • Lijst van oorlogsmonumenten in Molenlanden

Externe link

  • Opwegnaaralblasserwaard.nl
  • Gemeentewebsite

Witgoed reparatie