Geen monteur gevonden in Berkelland

Het kan voor komen dat er op dit moment geen monteur in uw regio beschikbaar is.
Vul daarom onderstaand formulier in zodat wij een passende oplossing voor U kunnen vinden.Neem contact met ons op

Berkellanduitspraak (info / uitleg)) is een gemeente in de Achterhoek - op de grens met Twente (Overijssel) - in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente ligt in het stroomgebied van de Berkel. De gemeente is per 1 januari 2005 ontstaan uit een gemeentelijke herindeling van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. De gemeente is met 43.904 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS) de op één na grootste in de Achterhoek. Met een oppervlakte van 284,71 km² behoort Berkelland tot de 10 grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Kernen

Avest, Beltrum, Borculo, Brammelerbroek, Brinkmanshoek, Broeke, De Bruil, De Haar, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Heurne, Holterhoek, Hoonte, Hupsel, Leo-Stichting, Lintvelde, Lochuizen, Loo, Mallem, Neede, Noordijk, Noordijkerveld, Olden Eibergen, Rekken, Rietmolen, Ruurlo en Veldhoek.

Topografie

Politiek & bestuur

Zetelverdeling Gemeenteraad

De gemeenteraad van Berkelland bestaat uit 27 zetels. Doordat het aantal inwoners onder de 45.000 is gezakt, is de gemeenteraad in 2014 kleiner geworden. Hieronder staat de samenstelling van de gemeenteraad sinds 2005. Vanwege de herindeling waren er herindelingsverkiezingen op 17 november 2004 en zijn de reguliere verkiezingen in 2006 overgeslagen.

Regerende coalities

  • 2005 - 2010 : CDA, PvdA, VVD (In 2007 stapte de VVD uit de coalitie en gingen CDA en PvdA verder)
  • 2010 - 2014 : CDA, D66, VVD
  • 2014 - 2018 : CDA, D66, Gemeentebelangen
  • 2018 - heden : CDA, Gemeentebelangen, VVD

College van Burgemeester & Wethouders

Berkelland is op 1 januari 2005 ontstaan, de eerste maanden van dat jaar was Aaltina Evenhuis waarnemend burgemeester. Van september 2005 tot en met juni 2014 is Hein Bloemen burgemeester van Berkelland geweest. Na zijn pensionering is Joost van Oostrum per 4 juli 2014 burgemeester. (lijst burgemeesters) Het college van B&W wordt gevormd door de burgemeester Joost van Oostrum (VVD) en de wethouders Marijke van Haaren (CDA), Maikel van der Neut (CDA), Anjo Bosman (Gemeentebelangen) en Gerjan Teselink (VVD).

Monumenten

In de gemeente zijn er een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten, zie:

  • Lijst van rijksmonumenten in Berkelland
  • Lijst van gemeentelijke monumenten in Berkelland
  • Lijst van oorlogsmonumenten in Berkelland

Zie ook

  • Het landelijk gebied en natuurgebied het Achterveld

Aangrenzende gemeenten

Witgoed reparatie