Logo

Witgoedzorg voor alle witgoed reparaties

Door jarenlange ervaring en met witgoedmerken. De laatste 10 jaar heeft er een ware revolutie plaatsgevonden in de electro-detailhandel, denk maar eens aan computers, televisies, navigatie enzovoorts. Ook op gebied van witgoed is het een en ander veranderd. De wasautomaat ziet er van buiten nog steeds hetzelfde uit. Een vierkant geval, waar aan de voorkant (of soms aan de bovenkant) een deur in zit. Maar ook de wasautomaat is veranderd, en hoe... Vroeger was de programmaknop een klok, die ronddraaide en nu zit achter die knop een printplaatje en een module. De onderdelen in de hedendaagse apparatuur zijn veel geavanceerder, maar ook veel gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vocht, warmte of kou. Neem een koelkast, 10 jaar geleden kon je hem in de garage zetten bij een temperatuur van min 10 graden. Moderne koelkasten kun je alleen plaatsen in ruimtes, die minstens plus 10 graden zijn.

Het belang van Witgoedzorg

MEULENBERG WITGOED BV is het enige bedrijf in Nederland dat hier iets aan doet. De WITGOEDZORG is de dienst die uw apparatuur betrouwbaar maakt! U en uw apparatuur worden in de watten gelegd want wij hebben alleen die apparaten geselecteerd waarvan wij weten dat ze betrouwbaar zijn. En mocht zich dan toch een ongemak voordoen dan zal de WITGOEDZORG van Jos Meulenberg binnen 2 werkdagen voor een oplossing zorgen. Dit kunnen wij doen, door onze monteurs 'up-to-date' te houden door opleidingen en bijscholing, door onze voorraad onderdelen 'up-to-date' te houden en door een goede distributie. Daarnaast hebben wij altijd voldoende leen-apparaten, als er eens een onderdeel NIET voorradig is.

Om u altijd accuraat van dienst te kunnen zijn beschikt Jos Meulenberg over een eigen:

 


Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
0455413349

Witgoedzorg Jos Meulenberg is 7 dagen per week bereikbaar via: telefoon of het contactformulier.


Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Tarieven: 

Voor een monteur aan huis betaalt U een vast arbeidstarief van € 69,- + € 25,- voorrijkosten, indien het apparaat bij ONS aangekocht is betaalt U geen voorrijkosten, daarnaast betaalt U natuurlijk de te vervangen onderdelen.

Wij geven 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Openingstijden / bereikbaarheid:

Maandag van 09.00 tot 18.00 uur
Dinsdag van 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag van 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

De showroom is elke maandag geopend van 13.00 tot 18.00 uur

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

Beek, Geverik, Groot Genhout, Hobbelrade, Hoeve, Kelmond, Klein Genhout, Looiwinkel, Maastricht Airport, Neerbeek, Oude Kerk, Spaubeek, Brunssum, 't Rooth, Banholt, Bemelen, Berg, Bergenhuizen, Bruisterbosch, Cadier en Keer, Eckelrade, Eijsden, Gasthuis, Gronsveld, Groot-Welsden, Heerstraat, Herkenrade, Honthem, Hoog-Caestert, Hoogcruts, Klein-Welsden, Laag-Caestert, Libeek, Margraten, Mariadorp, Mesch, Mheer, Moerslag, Noorbeek, Oost-Maarland, Rijckholt, Scheulder, Schey, Schilberg, Sint Antoniusbank, Sint Geertruid, Terhorst, Terlinden, Termaar, Ulvend, Vroelen, Wesch, Withuis, Wolfshuis, Beertsenhoven, Berghem, Beutenaken, Billinghuizen, Bissen, Bommerig, Broek, Cartils, Crapoel, Dal, De Hut, Diependal, Dijk, Elkenrade, Elzet, Epen, Eperheide, Etenaken, Euverem, Eys, Eyserheide, Gracht, Gracht Burggraaf, Gulpen, Heijenrath, Helle, Hilleshagen, Hfke, Hurpesch, Ingber, Kapolder, Kleeberg, Kosberg, Kuttingen, Landsrade, Mechelen, Mingersberg, Nijswiller, Overeys, Overgeul, Partij, Pesaken, Piepert, Plaat, Reijmerstok, Schilberg, Schweiberg, Sinselbeek, Slenaken, Stokhem, Terpoorten, Terziet, Trintelen, Wahlwiller, Waterop, Wijlre, Wittem, Benzenrade, Heerlen, Hoensbroek, Hondsrug, Imstenrade, Schurenberg, Eygelshoven, Kerkrade, Ubach over Worms, Nieuwenhagen, Op de Hoven, Rimburg, Schaesberg, Ubach over Worms, Borgharen, Itteren, Maastricht, Bingelrade, Douvergenhout, Etzenrade, Jabeek, Merkelbeek, Op den Hering, Schinveld, Viel, Amstenrade, Daniken, Doenrade, Hegge, Heisterbrug, Hommert, Klein-Doenrade, Nagelbeek, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen, Thull, Wolfhagen, Baaks, Baneheide, Bocholtz, Bocholtzerheide, Bosschenhuizen, Broek, Bulkemsbroek, Huls, Molsberg, Prickart, Simpelveld, Vlengendaal, Waalbroek, Zandberg, Abshoven, Born, Buchten, Einighausen, Gebroek, Geleen, Graetheide, Grevenbicht, Guttecoven, Holtum, Limbricht, Munstergeleen, Obbicht, Papenhoven, Schipperskerk, Sittard, Windraak, Berg, Catsop, Elsloo, Kleine Meers, Maasband, Meers, Nattenhoven, Stein, Terhagen, Urmond, Veldschuur, Camerig, Cottessen, Harles, Holset, Lemiers, Mamelis, Melleschet, Oud Lemiers, Raren, Rott, Vaals, Vijlen, Wolfhaag, Berg (-), Berg en Terblijt, Emmaberg, Engwegen, Geulhem, Heek, Houthem, IJzeren, Keutenberg, Oud-Valkenburg, Schin op Geul, Schoonbron, Sibbe, Strucht, Terblijt (-), Valkenburg, Vilt, Walem, Barrier, Colmont, Craubeek, Dolberg, Fromberg, Klimmen, Koulen, Kunrade, Mingersberg, Overheek, Ransdaal, Retersbeek, Termaar, Termoors, Ubachsberg, Voerendaal, Weustenrade, Winthagen


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Oost-Maarland (Limburgs: Oêsj-Moarend) is een uit twee afzonderlijke woonplaatsen bestaand kerkdorp in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg. Het maakt deel uit van de gemeente Eijsden-Margraten. Oost en Maarland liggen circa 3 kilometer ten noorden van de kern Eijsden en circa 7 kilometer ten zuiden van Maastricht. In het jaar 2006 telde deze gemeentekern ongeveer 950 inwoners. Tot 31 december 2010 maakte het dorp deel uit van de voormalige gemeente Eijsden. De officiële scheidingslijn tussen Oost en Maarland is bepaald op de spoorlijn Maastricht - Eijsden.

Etymologie

Wat de oorsprong van de naam "Oost" betreft is het zo dat deze geen enkele geografische betekenis heeft. Het dorp ligt niet ten oosten, maar ten noorden van Eijsden en evenmin ten oosten van Maarland; integendeel, Maarland ligt ten oosten van Oost. De huidige naam is een verbastering van de oorspronkelijke, die blijkens stukken uit 870 "Augskirche" luidde. (De heilige Augusta was de patroonheilige van de toenmalige kerk.) Met name ook door toedoen van Waalse invloeden werd deze naam in de loop der tijden verbasterd tot "Oystkerken", "Awost", "de Oies" (in stukken uit 1163), de Hoies (1183), en Oes (1237).

De verklaring van de naam "Maarland" moet gezocht worden in de terreinomstandigheden. Maarland is gesitueerd op een miniterras in het oude stroomgebied van de Maas. Maarland, mare-land, het begrip mare vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord mare (=zee) en kent meerdere betekenissen die verwijzen naar een vochtige omgeving: o.a. stilstaand water, poel, moeras. In de loop der tijden werd Maarland genoemd als Merlant, Marland, Maerlant. De huidige dialectnaam is ¨Maorend¨. De oudste schriftelijke vermelding van Maarland dateert van 17 maart 1281. Merlant wordt genoemd als buurdorp in een akte tussen enerzijds het Kapittel van Sint Martinus uit Luik en anderzijds de heer van Gronsveld, aangaande wie tiendgerechtigd was in de geneiden tussen Breust (Luik) en Gronsveld.

Geschiedenis

Het dorp is ontstaan door bestuurlijke samenvoeging van de plaatsjes Oost en Maarland. Tot 1927 waren het ook in dat opzicht twee afzonderlijke gehuchten.

Beide kernen ontstonden in de middeleeuwen. Oost behoorde tot het Graafschap Dalhem en werd in 1633 een zelfstandige heerlijkheid, zetelend in Kasteel Oost. In 1761 kwam het aan de heerlijkheid Eijsden. Tijdens de Franse tijd werd het een zelfstandige gemeente.

Maarland ontwikkelde zich nabij een vroonhof. In de 19e eeuw raakten Oost en Maarland geleidelijk aan elkaar vastgebouwd.

In 1927 begon de ontwikkeling in de richting van een gedeeltelijk samengaan, door de bouw van de Sint-Jozefkerk, die bestemd was en nog steeds is, voor beide plaatsen. Later volgde nog een gemeenschappelijke lagere school. Voordien waren beide plaatsjes voor kerk en lagere school aangewezen op voorzieningen in Breust, de meest noordelijke buurtschap van de kern Eijsden.

Bezienswaardigheden

Zie ook

Natuur en landschap

Oost-Maarland ligt in het dal van de Maas op een hoogte van ongeveer 50 meter. Het gedeelte Oost ligt op circa 1 kilometer afstand ten oosten van de Maas. Door grindafgravingen in de 20e eeuw langs de oever van deze rivier is er ten noordwesten van dit dorp een grote plas ontstaan. Tegenwoordig wordt deze gebruikt voor waterrecreatie, waardoor Oost-Maarland en het omliggende gebied een toeristische bestemming hebben gekregen. Voor de leefbaarheid in met name het gehucht Oost is de ontgrinding echter een negatieve ontwikkeling geweest. Grote oppervlakten fruitboomgaarden en ander groen zijn nu plassen, gevuld met in Wallonië verontreinigd en niet gezuiverd Maaswater. Herstel in de oorspronkelijke toestand is van bestuurlijke zijde wel als optie vermeld, maar nog niet tot beleid verkozen.

Verenigingen

Op verenigingsgebied zijn opmerkelijk de folkloristische schutterij van Oost en de al sinds lang gemeenschappelijke voetbalclub met de naam "Oranje Boys".

Dan is er nog een fanfare, die bestaat uit in dit gehucht woonachtige muzikanten van beide Eijsdense harmonieën; ("de Rode", waar Oost mee sympathiseert en muzikanten aan levert en "de Blauwe", waar Maarland 'bij hoort'). Deze fanfare heet echter niet "de Paarse", maar "de Groene". Verder heeft iedere kern zijn eigen Jonkheid, bestaande uit de ongehuwden van iedere kern, die lid worden vanaf 16 jaar. Lid blijft men tot men huwt of langdurig samenwoont. Deze Jonkheden zijn belangrijke cultuurbepalers voor beide kernen en de gemeenschap Oost-Maarland. Zij organiseren onder andere ieder jaar de Bronkfeesten. Deze vinden plaats gedurende twee à drie dagen in juli en beginnen met een folkloristische gekostumeerde sacramentsprocessie. Deze trekt door beide plaatsjes, waarna elk zijn eigen feest afzonderlijk verder viert.

In het nieuws

In de jaren tachtig van de 20e eeuw is het gehucht Maarland herhaaldelijk in het nieuws geweest met het folkloristische evenement "gansslaan". Hier werd tot voor de rechtbank toe tegen geageerd door de Dierenbescherming.

Galerij

Nabijgelegen kernen

Eijsden, Mariadorp, Rijckholt, Gronsveld

Externe links

Nog meer moois
Contactgevens

Witgoedzorg Jos Meulenberg
Akerstraat 59
6466 HB Kerkrade
0455413349

Kijk voor meer informatie op: witgoedzorg.nl

Blijf op de hoogte