Logo - Witgoedzorg Jos Meulenberg - Service aan uw Wasmachine, Wasdroger, vaatwasser in Eys

Witgoedzorg voor alle witgoed reparaties

Door jarenlange ervaring en met witgoedmerken. De laatste 10 jaar heeft er een ware revolutie plaatsgevonden in de electro-detailhandel, denk maar eens aan computers, televisies, navigatie enzovoorts. Ook op gebied van witgoed is het een en ander veranderd. De wasautomaat ziet er van buiten nog steeds hetzelfde uit. Een vierkant geval, waar aan de voorkant (of soms aan de bovenkant) een deur in zit. Maar ook de wasautomaat is veranderd, en hoe... Vroeger was de programmaknop een klok, die ronddraaide en nu zit achter die knop een printplaatje en een module. De onderdelen in de hedendaagse apparatuur zijn veel geavanceerder, maar ook veel gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vocht, warmte of kou. Neem een koelkast, 10 jaar geleden kon je hem in de garage zetten bij een temperatuur van min 10 graden. Moderne koelkasten kun je alleen plaatsen in ruimtes, die minstens plus 10 graden zijn.

Het belang van Witgoedzorg

MEULENBERG WITGOED BV is het enige bedrijf in Nederland dat hier iets aan doet. De WITGOEDZORG is de dienst die uw apparatuur betrouwbaar maakt! U en uw apparatuur worden in de watten gelegd want wij hebben alleen die apparaten geselecteerd waarvan wij weten dat ze betrouwbaar zijn. En mocht zich dan toch een ongemak voordoen dan zal de WITGOEDZORG van Jos Meulenberg binnen 2 werkdagen voor een oplossing zorgen. Dit kunnen wij doen, door onze monteurs 'up-to-date' te houden door opleidingen en bijscholing, door onze voorraad onderdelen 'up-to-date' te houden en door een goede distributie. Daarnaast hebben wij altijd voldoende leen-apparaten, als er eens een onderdeel NIET voorradig is.

Om u altijd accuraat van dienst te kunnen zijn beschikt Jos Meulenberg over een eigen:

 


Witgoedzorg Jos Meulenberg

Witgoed Service / Reparatie / Onderhoud in Eys

Telefoonnummer:
0455413349

Witgoedzorg Jos Meulenberg is 7 dagen per week bereikbaar via: telefoon of het contactformulier.

Klik hier om Witgoedzorg Jos Meulenberg een whatsapp te sturen
Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Tarieven: 

Voor een monteur aan huis betaalt U een vast arbeidstarief van € 69,- + € 25,- voorrijkosten, indien het apparaat bij ONS aangekocht is betaalt U geen voorrijkosten, daarnaast betaalt U natuurlijk de te vervangen onderdelen.

Wij geven 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Openingstijden / bereikbaarheid:

Maandag van 09.00 tot 18.00 uur
Dinsdag van 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag van 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

De showroom is elke maandag geopend van 13.00 tot 18.00 uur

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

Beek, Geverik, Groot Genhout, Hobbelrade, Hoeve, Kelmond, Klein Genhout, Looiwinkel, Maastricht Airport, Neerbeek, Oude Kerk, Spaubeek, Brunssum, 't Rooth, Banholt, Bemelen, Berg, Bergenhuizen, Bruisterbosch, Cadier en Keer, Eckelrade, Eijsden, Gasthuis, Gronsveld, Groot-Welsden, Heerstraat, Herkenrade, Honthem, Hoog-Caestert, Hoogcruts, Klein-Welsden, Laag-Caestert, Libeek, Margraten, Mariadorp, Mesch, Mheer, Moerslag, Noorbeek, Oost-Maarland, Rijckholt, Scheulder, Schey, Schilberg, Sint Antoniusbank, Sint Geertruid, Terhorst, Terlinden, Termaar, Ulvend, Vroelen, Wesch, Withuis, Wolfshuis, Beertsenhoven, Berghem, Beutenaken, Billinghuizen, Bissen, Bommerig, Broek, Cartils, Crapoel, Dal, De Hut, Diependal, Dijk, Elkenrade, Elzet, Epen, Eperheide, Etenaken, Euverem, Eys, Eyserheide, Gracht, Gracht Burggraaf, Gulpen, Heijenrath, Helle, Hilleshagen, Hfke, Hurpesch, Ingber, Kapolder, Kleeberg, Kosberg, Kuttingen, Landsrade, Mechelen, Mingersberg, Nijswiller, Overeys, Overgeul, Partij, Pesaken, Piepert, Plaat, Reijmerstok, Schilberg, Schweiberg, Sinselbeek, Slenaken, Stokhem, Terpoorten, Terziet, Trintelen, Wahlwiller, Waterop, Wijlre, Wittem, Benzenrade, Heerlen, Hoensbroek, Hondsrug, Imstenrade, Schurenberg, Eygelshoven, Kerkrade, Ubach over Worms, Nieuwenhagen, Op de Hoven, Rimburg, Schaesberg, Ubach over Worms, Borgharen, Itteren, Maastricht, Bingelrade, Douvergenhout, Etzenrade, Jabeek, Merkelbeek, Op den Hering, Schinveld, Viel, Amstenrade, Daniken, Doenrade, Hegge, Heisterbrug, Hommert, Klein-Doenrade, Nagelbeek, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen, Thull, Wolfhagen, Baaks, Baneheide, Bocholtz, Bocholtzerheide, Bosschenhuizen, Broek, Bulkemsbroek, Huls, Molsberg, Prickart, Simpelveld, Vlengendaal, Waalbroek, Zandberg, Abshoven, Born, Buchten, Einighausen, Gebroek, Geleen, Graetheide, Grevenbicht, Guttecoven, Holtum, Limbricht, Munstergeleen, Obbicht, Papenhoven, Schipperskerk, Sittard, Windraak, Berg, Catsop, Elsloo, Kleine Meers, Maasband, Meers, Nattenhoven, Stein, Terhagen, Urmond, Veldschuur, Camerig, Cottessen, Harles, Holset, Lemiers, Mamelis, Melleschet, Oud Lemiers, Raren, Rott, Vaals, Vijlen, Wolfhaag, Berg (-), Berg en Terblijt, Emmaberg, Engwegen, Geulhem, Heek, Houthem, IJzeren, Keutenberg, Oud-Valkenburg, Schin op Geul, Schoonbron, Sibbe, Strucht, Terblijt (-), Valkenburg, Vilt, Walem, Barrier, Colmont, Craubeek, Dolberg, Fromberg, Klimmen, Koulen, Kunrade, Mingersberg, Overheek, Ransdaal, Retersbeek, Termaar, Termoors, Ubachsberg, Voerendaal, Weustenrade, Winthagen


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Eys (Limburgs: Ees) is een kerkdorp in Zuid-Limburg in Nederland. Het dorp is gelegen in het beekdal van de Eyserbeek. Eys is een van de tien kerkdorpen van de gemeente Gulpen-Wittem en heeft 1.685 inwoners, inclusief het buitengebied en bijbehorende buurtschappen en gehuchten ruim 2000.

Geschiedenis

De eerste officiële vermelding van Eys (toen nog Hanzon) staat in een oorkonde van het Sint Pauluskapittel te Luik uit 1193. Het oudste deel van het dorp ligt rondom de huidige Sint-Agathakerk, dat op de kruising tussen de weg van Simpelveld naar Partij-Wittem en de weg naar Ubachsberg is ontstaan. De barokke kerk is de tweede die Eys heeft gehad, de oudere Agathakerk bestond al in de 12e eeuw op de Boerenberg en werd herbouwd in 1712. Dertig jaar later werd in opdracht van Ferdinand von Plettenberg, de toenmalige graaf van het rijksgraafschap Wittem waartoe een deel van Eys behoorde, de huidige eenbeukige kerk gebouwd naar een ontwerp van de Duitse bouwmeester J.C. Schlaun en verving hiermee de oude. Schlaun was in dezelfde periode ook verantwoordelijk voor de bouw van het klooster van Wittem. De barokstijl waarin beide bouwwerken zijn gebouwd is vrij weinig te vinden in de streek, het wordt gekenmerkt door de ui-vormige torenspitsen.

De heuvel waar de Sint-Agathakerk aan gelegen heeft was een motteheuvel waar Kasteel Eys heeft gestaan. Naast deze motteheuvel ligt er een wijngaard. Wijnproductie heeft in Eys een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot in 1125. Ridder Arnold, de broer van de toenmalige edelvrouwe van Eys werd voor zijn diensten in Eys betaald met Eyser wijn. Bovendien vermelden de cijnsregisters van Eys in 1558 dat de verre opvolger van deze Arnold, de borggraaf van Eys, belasting moet betalen aan de toenmalige heer van Strijthagen van Eys.

Deze borggraaf woonde toen overigens Opt Huys in Eys. Opt Huys is in 1558 de gangbare naam voor het huis dat verheven op de Boerenberg lag, de plek achter de kerk van Eys. Vermeldenswaardig is dat dezelfde cijnsregisters melden dat Eys in die tijd beschikte over een wijnhuis. Dit wijnhuis had voorheen de functie van bierbrouwerij (panhuys). De wijn van Eys was blijkbaar een lokaal product dat qua kwaliteit de concurrentie met het lokale bier aan kon. Tegenwoordig heeft Eys nog één wijnproducent: Domein Aldenborgh. Het bijzondere van Domein Aldenborgh is dat op de unieke Eyser mix van Kunradersteen en Gulpenerkrijt de enige Limburgse biologische wijn wordt geproduceerd.

Bestuurlijk behoort Eys al sinds het ontstaan van de gemeente Wittem na de Franse Revolutie aan het einde van 18e eeuw tot deze gemeente, die in 1999 fuseerde tot de nieuwe gemeente Gulpen-Wittem.

Bezienswaardigheden

Zie ook

Geografie

Eys ligt op een hoogte van ongeveer 110 meter. Het beekdal waarin het dorp is gelegen is ontstaan door de Eyserbeek. Deze beek, waaraan het dorp zijn naam dankt, vindt zijn oorsprong in de buurt van Bocholtz en stroomt vanaf hier van oost naar west door Simpelveld, door Eys en langs de Wittemse buurtschap Cartils om iets ten westen van deze groep huizen in de Geul uit te monden. Een spoorlijn (de voormalige spoorlijn Aken - Maastricht, waar thans op woensdagen, zondagen en tijdens de zomermaanden een toeristische stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij rijdt) loopt door het gehele dal en heeft ter hoogte Eys een station, hoewel dit een eind buiten het dorp is gelegen. Bij het station ligt de buurtschap Eyserhalte. Mede dankzij deze spoorweg en vooral de bijzondere ligging trekt het dorp jaarlijks vele toeristen aan. Het dorp ligt tussen het Plateau van Bocholtz en het Plateau van Ubachsberg. In de nabijheid liggen natuurgebieden waaronder het Eyserbos en de beschermde Eyserheide, in vroegere tijden een heide-, thans landbouwgebied waarin de zeldzame korenwolf (een soort hamster) leeft. Bij Overeys ligt verder nog het Froweinbos.

De plaats wordt tegenwoordig door de beek in tweeën gesplitst, het oostelijke gedeelte wordt Overeys genoemd omdat het vanaf het oude dorp gezien aan de overzijde van de beek is gelegen. Ten noorden van Eys, op het heuvelplateau Plateau van Ubachsberg, liggen de grotendeels bij het dorp horende gehuchten Eyserheide en Trintelen, waarvan ook enkele woningen bij de aangrenzende gemeente Voerendaal horen. Ook hoort bij Eys de buurtschap De Piepert, dat zich ten westen van de plaats aan de beek bevindt, ingeklemd tussen de spoordijk van de ZLSM (ook wel Miljoenenlijn genoemd) en de Eyserberg. Tussen de noordwestelijk gelegen Eyserberg en de noordoostelijke heuvel met uitloper Boerenberg ligt een droogdal, de Grachterdalgrub.

Aan de zuidzijde van het dorp ligt de Kruisberg en aan de andere zijde van deze heuvel ligt het dorpje Wahlwiller.

Sport

Eys heeft de oudste voetbalvereniging van de gemeente Gulpen-Wittem, SV Zwart-Wit '19. Deze amateurvoetbalclub, opgericht in 1919, speelt op Sportpark Hanzon in Eys. Verder zijn in Eys Handbalvereniging Esia, tafelvoetbalclub Blauw-Wit '62 en Kegelclub de Sjirwa's actief.

Wielrennen

Ook bij de wielersport is Eys bekend, de Eyserbosweg is een van de lastigste klimmen die Zuid-Limburg rijk is en een van de belangrijkste van de Amstel Gold Race. Deze klim is onder andere opgenomen in de fietsvariant van de Mergellandroute, de variant voor gemotoriseerd verkeerd voert tevens door het dorp. Parallel aan de Eyserbosweg ligt de Eyserweg naar Trintelen. Deze beklimming was in 2006 opgenomen in de 3e etappe van de Ronde van Frankrijk van Esch-sur-Alzette naar Valkenburg.

Carnaval

In Eys speelt het jaarlijkse carnaval een belangrijke rol. Al in november worden de Prins en de Jeugdprins van de plaatselijke carnavalsverenigingen De Öss en De Össkes geproclameerd. Tussen Kerstmis en carnaval vinden er tal van carnavalgerelateerde evenementen plaats. Daarnaast kent Eys een diversiteit aan carnavalsgroepen en -clubs, waaronder de Ezer Sjnake, de Eeser Import Cloeb, de Auw Wiever, de Eeser Sjteare en Sjpasskapel Bloaze Deet Zoepe. De traditionele optocht trekt op carnavalszondag door het dorp.

Televisietoren

Eys vormt een belangrijke schakel in het doorgeven van radio- en televisiesignalen. Aan de Eyserbosweg staat bovenaan de berg de televisietoren van Eys. Omdat deze toren vrij hoog staat, en dus in het zicht staat van de televisietorens in Aken en Luik is deze televisietoren een belangrijke schakel voor Eurovisieuitzendingen. Daarnaast is er vanuit Eys een rechtstreekse videoverbinding met Hilversum mogelijk dankzij een aansluitpunt in een speciale kast bij de toegangspoort van de televisietoren.

Geboren in Eys

Nabijgelegen kernen

Wahlwiller, Nijswiller, Simpelveld, Ubachsberg, Wijlre, Wittem

Bovendien liggen in de nabijheid van Eys de buurtschappen Overeys, Trintelen, Eyserheide, Elkenrade en De Piepert

Zie ook

Nog meer moois
Contactgevens

Witgoedzorg Jos Meulenberg
Akerstraat 59
6466 HB Kerkrade
0455413349

Kijk voor meer informatie op: witgoedzorg.nl

Blijf op de hoogte