Logo

De Brouwer Witgoed Reparatie

De Brouwer Witgoed is opgericht in 2007 door Nick de Brouwer en is gevestigd in Venlo. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij deskundige en specialistische reparaties uitvoeren en adviseren bij de aanschaf van nieuwe apparatuur, zowel inbouw als vrijstaand. Ook kunnen wij U adviseren bij een nieuwe keuken, zie rubriek keukens en laat u alvast inspireren over de mogenlijkheden.

Wij repararen alle merken en zijn dealer van Bosch, Miele, ATAG en Siemens. Wij kunnen alle groot huishoudelijke apparaten leveren en bieden voor inbouw apparaten ook een inbouwservice aan tegen scherp concurrerende prijzen.
Wij leveren een snelle en goede service (evt. ook in de avonduren of op zaterdag ochtend).

Onze service

De Brouwer witgoed verzorgt reparatie en onderhoud aan wasmachines, wasdrogers, vaatwassers, koelkasten en alle inbouwapparatuur. Kortom, alle elektrisch- huishoudelijke apparaten. Ons werkgebied omvat de gehele regio Venlo en Venray en Reuver en Helden.

Mocht u onverhoopt een storing hebben dan kunt u ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur
Een storingsmelding via de website geeft bij ons de voorkeur.
Telefonisch is ook mogelijk.
Vult u het formulier in en er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.


Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
077 - 373 11 87

De Brouwer Witgoed is 7 dagen per week bereikbaar via: WhatsApp, telefoon of het contactformulier.

Mobiel:
/WhatsAppnummer: 06 - 423 576 09

Maak een foto of video van uw probleem en typenummer
Stuur de foto of video naar ons via WhatsApp
Vermeld ook uw Naam, Postcode en Huisnummer


Klik hier om ons een app te sturen


24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Telefonische bereikbaarheid reparatiedienst: 
Maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:30 uur
Zaterdag van 12:00 t/m 17:00 uur

Reparaties worden uitgevoerd:
Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 22:00 uur
Zaterdag van 12:00 t/m 17:00 uur

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

Beesel, Bussereind, Reuver, Rijkel, America, Broek, (Den) Broek (-), Broekeind, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, De Hees, De Heide, De Steegh, De Vorst, (Den) Broek (-), Eikelenbosch, Elshout, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Gun, Hegelsom, Hei-Oostenrijk, Homberg, Horst, Houthuizen, Keuter, Kronenberg, Legert, Lottum, Lovendaal, Meerlo, Megelsum, Melderslo, Meterik, Middelijk, Moleneind, Most, Nachtegaal, Ooijen, Osterbos, Raaieind, Schadijk, Sevenum, Steeg, Stokt, Swolgen, Tienray, Tongerlo, Ulfterhoek, Veld-Oostenrijk, Vinkepas, Wielder, Zeelberg, Zwaanenheike, Aan de Bergen, Achter het Klooster, Asbroek, Baexem, Beekkant, Berik, Biesstraat, Blenkert, Brumhold, Buggenum, Caluna, De Horck, Dries, Eiland, Eind, Ell, Ellerhei, Gendijk, Geneijgen, Gerheggen, Grathem, Haelen, Haelensche Broek, Haler, Heiakker, Heibloem, Heide, Heide, Heide, Heioord, Heugde, Heythuysen, Hoek, Hollander, Hoogstraat, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kappert, Karreveld, Kelpen, Kelpen-Oler, Kinkhoven, Klein Hanssum, Leveroijse Bergen, Maxet, Mortel, Neer, Neeritter, Nijken, Nunhem, Oler, Op de Bos, Ophoven, Overhaelen, Roggel, Roligt, Santfort, Schaapsbrug, Schans, Schillersheide, Smidstraat, Strubben, Uffelsen, Venne, Vestjenshoek, Vlaas, Waije, 't Heeske, Baarlo, Belgenhoek, Berg, Beringe, Bong, Broek, De Kievit, Dekeshorst, Dijk, Donk, Donk, Dubbroek, Egchel, Egchelheide, Everlo, Grashoek, Groeze, Hei, Hei, Helden, Heldensedijk, Hert, Hof, Hout, Houthei, Hub, In de Hoeven, Katsberg, Kaumeshoek, Kessel, Kesseleik, Keup, Koningslust, Korte Heide, Kruisberg, Laagheide, Laar, Lang Hout, Lange Heide, Langstraat, Leeuwerik, Loo, Maasbree, Maris, Meijel, Molenbaan, Molenhuizen, Nederweerterdijk, Oijen, Onder Eindt, Panningen, Platveld, Rinkesfort, Roggelsedijk, Rooth, Schafelt, Schoorveld, Soeterbeek, Spiesberg, Spurkt, Steenoven, Stox, Tongerlo, Vergelt, Vieruitersten, Vliegert, Vosberg, Witdonk, Zandberg, Zandberg, Zelen, Aan de Rijksweg, Asenray, Asselt, Boukoul, De Weerd, Einde, Heide, Herten, Maalbroek, Merum, Ool, Roermond, Spik, Straat, Swalmen, Thuserhof, Wieler, Arcen, Belfeld, Blerick, Boekend, Bolenberg, Bong, Brandemolen, De Krosselt, De Voort, Geloo, Genooi, Hasselt, Hasselterheide, Heierhoeve, Het Vorst, Hout-Blerick, Leemhorst, Lingsfort, Lomm, Schandelo, Steyl, Tegelen, Ubroek, Veld, Velden, Venlo, Vilgert, Beek, Blitterswijck, Boddenbroek, Boshuizen, Brabander, Castenray, Daland, De Nachtegaal, Endepoel, Geijsteren, Haag, Heide, Helling, Hoogriebroek, Kleindorp, Klein-Oirlo, Laagriebroek, Leunen, Loobeek, Merselo, Molenhoek, Oirlo, Oostrum, Overbroek, Scheide, Schoor, Smakt, Venray, Veulen, Vredepeel, Wanssum, Weverslo, Ysselsteyn, Zandhoek


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Melderslo (Limburgs: De Melderse) is een kerkdorp van de gemeente Horst aan de Maas, in de Nederlandse provincie Limburg. Het dorp telt 2.140 inwoners (per 4 oktober 2019) en ligt op 23 meter boven zeeniveau.

Etymologie

De herkomst van de naam Melderslo is onzeker. Mogelijk is de betekenis milde plaats in bos. Hierbij wordt melder afgeleid van het Germaanse mildreda en lo van open plaats in een bos. Andere mogelijke betekenissen zijn zandheuvel in bos (hierbij wordt melder afgeleid van zandheuvel) of onkruid in bos (hierbij wordt melde afgeleid van het onkruid melde). Onwaarschijnlijk is dat melder verband zou houden met de vogelnaam merel.

Geschiedenis

Ontstaan

Archeologisch onderzoek wijst uit dat er al duizenden jaren voor Christus, in de prehistorie, mensen gewoond en geleefd hebben in Melderslo. Ze woonden op de hoger geleden zandgronden. Uit de Romeinse tijd (12 voor Christus tot 450 na Christus) en de vroege middeleeuwen (450 tot 1000 na Christus) zijn geen bewijzen van menselijke bewoning gevonden.

De oudst bekende schriftelijke vermelding van Melderslo dateert van 1394, toen in de administratie van de stad Keulen het Meldersloervelde genoemd werd. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de feitelijke bewoning een paar eeuwen ouder is: aan het ontginningsveld Eikelenbos zijn vondsten aangetroffen daterend uit circa 1200. Melderslo is dus ontstaan uit drie ontginningsvelden in een bos: Meldersveld, Lochtsveld en Eikelenbosserveld.

Waarschijnlijk was de bewoning in Melderslo in de middeleeuwen gekoppeld aan de vestiging van mensen in het gehucht Berkel (het latere dorp Horst, gelegen op circa 3 kilometer afstand) en het kasteel Ter Horst (op circa 1 kilometer afstand).

Landbouw

De geschiedenis van Melderslo is vooral bepaald door de landbouw. De natuurlijke omstandigheden voor landbouw waren ongunstig. Arme zandgronden overheersten. Grote heidevelden bepaalden het aanzien. De eerste bewoners vestigden zich aan de rand van de hoger gelegen zandgronden. Door verrijking met heideplaggen en mest van dieren gemengd met stro werden de hoger gelegen zandgronden geschikt gemaakt voor akkerbouw. In de loop der eeuwen werden deze hoge gronden door menselijke inbreng circa 50 centimeter opgehoogd. Zo ontstonden geleidelijk de gehuchten Melderslo en Eikelenbos. Eeuwenlang bestonden deze gehuchten uit enkele tientallen boerderijen. Tot aan het begin van de twintigste eeuw woonden er niet meer dan een paar honderd mensen. Ze leefden bijna allemaal van de landbouw. De meeste boeren beschikten over enkele stuks vee en een beetje akkerbouw- en weidegrond. De opbrengsten waren normaal gesproken net voldoende om te overleven. Maar als er ziektes of droogte heersten, kregen de mensen het al snel moeilijk.

School en kerk

Belangrijk voor de ontwikkeling van Melderslo was dat de boeren rond 1900 over kunstmest konden beschikken. Vanaf dat moment kon men de heidevelden ontginnen. Ze werden omgezet in akkerland. Het aantal inwoners van Melderslo begon toen te groeien. Daarom besloot de gemeenteraad van Horst in 1916 om een school te bouwen in Melderslo. De architect hiervan was Caspar Franssen (1860-1932) uit Roermond. De school was in 1917 klaar. Het dorp had nu zijn eerste gemeenschappelijke gebouw. In 1921 werd de Sint-Odakerk gebouwd.

Groei inwonertal en toenemende welvaart

In 1450 woonden er 100 mensen in Melderslo. In 1812: 261. In 1900: 500. Kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, woonden er in Melderslo 1.112 mensen. Het aantal inwoners in het jaar 2008 ligt rond de tweeduizend. Niet alleen het aantal inwoners, maar ook de welvaart groeide. De bedrijven in de landbouw en veeteelt werden steeds groter. Tuinbouw en asperges- en champignonteelt werden in Melderslo heel belangrijk. Per 2007 wordt 25% van de Nederlandse blauwe bessen gekweekt in Melderslo.

Bezienswaardigheden

Zie ook

Musea

Natuur en landschap

Melderslo ligt op zandgrond op een hoogte van ongeveer 23 meter. De omgeving kenmerkt zich door land- en tuinbouw. In het westen vindt men de Kasteelse Bossen, een voormalig landgoed, en in het zuiden de Reulsberg, een voormalig heide- en stuifzandgebied. In het oosten van het gebied stroomt de Langevensche Loop, een gekanaliseerde waterloop.

Direct ten noordwesten van Melderslo vindt men het natuurgebied Lochsmeer.

Verenigingsleven

Door de bouw van de school in 1917 en de kerk in 1921 was Melderslo een echt dorp geworden. Er werden vanaf toen ook allerlei clubs en verenigingen opgericht. Het verenigingsleven in Melderslo is sinds 1917 altijd bloeiend geweest. De laatste decennia hebben sommige verenigingen wel te kampen met een afnemend ledental.

Melderslo beschikt sinds 1948 over een eigen weekblad: De Kwaker. Dit bevat verenigingsnieuws, jubilea, geboorten, overledenen en ander dorpsnieuws van en over Melderslo.

Sinds mei 2009 beschikt Melderslo over een multifunctioneel gebouw waar alle verenigingen onderdak vinden. Dit gebouw heet 'De Zwingel'.

Folklore

Bijzonder voor Nederland is het jaarlijkse Balgooien in Melderslo. Echtparen die het afgelopen jaar getrouwd zijn gooien fruit en snoep naar een schare kinderen die ‘bal-bal-bal' staat te roepen. De traditie van dit raadselachtige gebruik, dat behalve in Horst, America, Meterik en Melderslo nergens in de wijde omtrek voorkomt, is ouder dan 1836.

Jaarlijkse evenementen

Trivia

Nabijgelegen kernen

Horst, Lottum, Swolgen, Broekhuizen.

Boeken

Externe links

Nog meer moois
Contactgevens

De Brouwer Witgoed
Geldersebaan 7
5931 JC Tegelen
077 - 373 11 87
06 - 423 576 09

Kijk voor meer informatie op: www.debrouwerwitgoed.nl

Blijf op de hoogte