Logo - De Brouwer Witgoed - Service aan uw Wasmachine, Wasdroger, vaatwasser in Swalmen

Kwaliteit is een keuze...
Verkoop en reparatie van al uw groot huishoudelijke apparatuur!

✔ Deskundige reparaties
✔ Snelle service
✔ Inbouw specialis


De Brouwer Witgoed

Witgoed Service / Reparatie / Onderhoud in Swalmen

Telefoonnummer:
077 - 373 11 87

De Brouwer Witgoed is 7 dagen per week bereikbaar via: WhatsApp, telefoon of het contactformulier.

Mobiel:
/WhatsAppnummer: 06 - 423 576 09

Maak een foto of video van uw probleem en typenummer
Stuur de foto of video naar ons via WhatsApp
Vermeld ook uw Naam, Postcode en Huisnummer

Klik hier om De Brouwer Witgoed een whatsapp te sturen
Klik hier om ons een app te sturen



Over ons

De Brouwer Witgoed Reparatie

De Brouwer Witgoed is opgericht in 2007 door Nick de Brouwer en is gevestigd in Venlo. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij deskundige en specialistische reparaties uitvoeren en adviseren bij de aanschaf van nieuwe apparatuur, zowel inbouw als vrijstaand. Ook kunnen wij U adviseren bij een nieuwe keuken, zie rubriek keukens en laat u alvast inspireren over de mogenlijkheden.

Wij repararen alle merken en zijn dealer van Bosch, Miele, ATAG en Siemens. Wij kunnen alle groot huishoudelijke apparaten leveren en bieden voor inbouw apparaten ook een inbouwservice aan tegen scherp concurrerende prijzen.
Wij leveren een snelle en goede service (evt. ook in de avonduren of op zaterdag ochtend).

Onze service

De Brouwer witgoed verzorgt reparatie en onderhoud aan wasmachines, wasdrogers, vaatwassers, koelkasten en alle inbouwapparatuur. Kortom, alle elektrisch- huishoudelijke apparaten. Ons werkgebied omvat de gehele regio Venlo en Venray en Reuver en Helden.

Mocht u onverhoopt een storing hebben dan kunt u ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur
Een storingsmelding via de website geeft bij ons de voorkeur.
Telefonisch is ook mogelijk.
Vult u het formulier in en er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Telefonische bereikbaarheid reparatiedienst: 
Maandag t/m vrijdag van 8:30 t/m 17:30 uur
Zaterdag van 12:00 t/m 17:00 uur

Reparaties worden uitgevoerd:
Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 22:00 uur
Zaterdag van 12:00 t/m 17:00 uur

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

Beesel, Bussereind, Reuver, Rijkel, America, Broek, (Den) Broek (-), Broekeind, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, De Hees, De Heide, De Steegh, De Vorst, (Den) Broek (-), Eikelenbosch, Elshout, Evertsoord, Griendtsveen, Grubbenvorst, Gun, Hegelsom, Hei-Oostenrijk, Homberg, Horst, Houthuizen, Keuter, Kronenberg, Legert, Lottum, Lovendaal, Meerlo, Megelsum, Melderslo, Meterik, Middelijk, Moleneind, Most, Nachtegaal, Ooijen, Osterbos, Raaieind, Schadijk, Sevenum, Steeg, Stokt, Swolgen, Tienray, Tongerlo, Ulfterhoek, Veld-Oostenrijk, Vinkepas, Wielder, Zeelberg, Zwaanenheike, Aan de Bergen, Achter het Klooster, Asbroek, Baexem, Beekkant, Berik, Biesstraat, Blenkert, Brumhold, Buggenum, Caluna, De Horck, Dries, Eiland, Eind, Ell, Ellerhei, Gendijk, Geneijgen, Gerheggen, Grathem, Haelen, Haelensche Broek, Haler, Heiakker, Heibloem, Heide, Heide, Heide, Heioord, Heugde, Heythuysen, Hoek, Hollander, Hoogstraat, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kappert, Karreveld, Kelpen, Kelpen-Oler, Kinkhoven, Klein Hanssum, Leveroijse Bergen, Maxet, Mortel, Neer, Neeritter, Nijken, Nunhem, Oler, Op de Bos, Ophoven, Overhaelen, Roggel, Roligt, Santfort, Schaapsbrug, Schans, Schillersheide, Smidstraat, Strubben, Uffelsen, Venne, Vestjenshoek, Vlaas, Waije, t Heeske, Baarlo, Belgenhoek, Berg, Beringe, Bong, Broek, De Kievit, Dekeshorst, Dijk, Donk, Donk, Dubbroek, Egchel, Egchelheide, Everlo, Grashoek, Groeze, Hei, Hei, Helden, Heldensedijk, Hert, Hof, Hout, Houthei, Hub, In de Hoeven, Katsberg, Kaumeshoek, Kessel, Kesseleik, Keup, Koningslust, Korte Heide, Kruisberg, Laagheide, Laar, Lang Hout, Lange Heide, Langstraat, Leeuwerik, Loo, Maasbree, Maris, Meijel, Molenbaan, Molenhuizen, Nederweerterdijk, Oijen, Onder Eindt, Panningen, Platveld, Rinkesfort, Roggelsedijk, Rooth, Schafelt, Schoorveld, Soeterbeek, Spiesberg, Spurkt, Steenoven, Stox, Tongerlo, Vergelt, Vieruitersten, Vliegert, Vosberg, Witdonk, Zandberg, Zandberg, Zelen, Aan de Rijksweg, Asenray, Asselt, Boukoul, De Weerd, Einde, Heide, Herten, Maalbroek, Merum, Ool, Roermond, Spik, Straat, Swalmen, Thuserhof, Wieler, Arcen, Belfeld, Blerick, Boekend, Bolenberg, Bong, Brandemolen, De Krosselt, De Voort, Geloo, Genooi, Hasselt, Hasselterheide, Heierhoeve, Het Vorst, Hout-Blerick, Leemhorst, Lingsfort, Lomm, Schandelo, Steyl, Tegelen, Ubroek, Veld, Velden, Venlo, Vilgert, Beek, Blitterswijck, Boddenbroek, Boshuizen, Brabander, Castenray, Daland, De Nachtegaal, Endepoel, Geijsteren, Haag, Heide, Helling, Hoogriebroek, Kleindorp, Klein-Oirlo, Laagriebroek, Leunen, Loobeek, Merselo, Molenhoek, Oirlo, Oostrum, Overbroek, Scheide, Schoor, Smakt, Venray, Veulen, Vredepeel, Wanssum, Weverslo, Ysselsteyn, Zandhoek


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?

Wasmachine, Wasdroger, Vaatwasser, Koelkast, Diepvriezer, Droogtrommel, (combi) Magnetron, (Hetelucht) Oven, Diepvrieskist


De Brouwer Witgoed
Natteweg 51
5912 P Venlo
077 - 373 11 87
06 - 423 576 09

Kijk voor meer informatie op: www.debrouwerwitgoed.nl


Swalmen () (Limburgs: Zjwame) is een plaats, voormalige gemeente en een stadsdeel in Nederlands-Limburg, die sinds 1 januari 2007 bij de gemeente Roermond hoort. Swalmen is gelegen tussen Roermond en Venlo, wordt in het westen begrensd door de Maas en in het oosten door de Duitse grens. De kerkdorpen Asselt en Boukoul maakten tot 2007 ook deel uit van de gemeente Swalmen. Met deze twee andere kerkdorpen bezat deze zeer water-, bos- en natuurrijke gemeente naast enige industrie in de dorpskern vooral ook een landelijk karakter.

De gemeente Swalmen, waartoe naast Swalmen ook Asselt en Boukoul behoorden, telde bij de opheffing 8.797 inwoners (1 juli 2006) en had een oppervlakte van 22,96 km² (waarvan 1,42 km² water).

Naam

Swalmen (in 11e-12e eeuw (de) Sualmo; ca. 1200 Sualmum; 1239 Swalmene) dankt zijn naam aan het riviertje de Swalm. De uitgang -en is hier geen meervoudsvorm, maar een oude naamvalsvorm om een plaats aan te duiden.

Wapen

Het dorpswapen van Swalmen komt voor het eerst voor in 1607 - voor die tijd zegelde de rechter persoonlijk - en is ontleend aan dat van de familie Van Swalmen (een jongere stam van de familie van Broeckhuysen, die hetzelfde wapen heeft, waarop de Van Swalmens ter onderscheiding een barensteel hebben aangebracht). In 1339 werd ridder Seger van Swalmen, zoon van wijlen Willem van Broeckhuysen, door graaf Dirk van Loon, heer van Heinsberg en Blankenberg, beleend met enkele landerijen in Swalmen.

Er zijn drie dorpszegels in gebruik geweest tot 1792 en vanaf 1614 staat de Heilige Lambertus er als kerkpatroon achter.

Geschiedenis

In de prehistorie werden er bij Swalmen grafheuvels opgeworpen, waaronder de grafheuvels aan de Kroppestraat, de grafheuvels op de Bosberg en bij Grietjens Gericht.

Romeinen

In het buitengebied van Swalmen liggen zichtbare resten van de Romeinse weg van Heerlen naar Xanten, gelegen aan de zuidoost-rand van de vroegere gemeente Swalmen, tussen de landgoederen Blankwater en Zuiderwijck Spick in het kerkdorp Boukoul. Bij grenspaal 425 ligt een laatneolithische grafheuvel aan de Romeinse weg.

Middeleeuwen

In de middeleeuwen meerden de Noormannen aan bij Asselt, om van daaruit het achterland te plunderen. Het kerkje van Asselt werd in de 11e eeuw gebouwd op een heuvel aan de Maas, waar eerder een fort had gestaan. Deze kerk werd grotendeels gebouwd met stenen afkomstig van Romeinse gebouwen. Van de oorspronkelijke romaanse kerk resteren nog het schip en het koor. Swalmen was reeds een heerlijkheid aan het eind van de 13e eeuw. Er bevinden zich nu nog de ruïne van de oude burcht Ouborch of Naborch, en het imposante, fraai onderhouden kasteel Hillenraad. In de late middeleeuwen werd er rond Swalmen de landweer De Wolfsgraaf aangelegd.

Nieuwe tijd

De heerlijkheid Swalmen, na 1695 het markgraafschap Swalmen en Asselt, hoorde bij het Overkwartier of Opper-Gelre, het afzonderlijke, zuidelijke deel van het hertogdom Gelre. De heerlijkheid was dus tijdens de Tachtigjarige Oorlog en tot 1713 Spaans, onder het huis Habsburg.

Van 1713 tot 1795 kwam Swalmen samen met Maasniel, het aangrenzende Elmpt (thans in Duitsland), Roermond en Herten aan de Oostenrijkse tak van de Habsburgers. Roermond en omgeving maakten toen deel uit van het 'Belgisch', dat wil zeggen Oostenrijks Overkwartier van Gelder, als klein restant van het oude hertogdom Gelre. Aan de overzijde van de Maas vielen ook Wessem, Kelpen en Oler, en stad en land van Weert (met Nederweert en Meijel) onder dit Oostenrijks Gelre.

Op 3 maart 1793 vond bij Swalmen een treffen plaats tussen Franse en Pruisische troepen. Het Franse revolutionaire leger had overwinterd in Roermond en ging in februari op weg om de vestingstad Venlo te veroveren. Een Pruisisch leger was aan het garnizoen van die stad toegevoegd. Zij vormden samen met Oostenrijkse troepen een legertje dat de Fransen tegemoet trok. Bij Swalmen kwamen ze elkaar tegen, de Fransen aan de zuidoever van de Swalm en de coalitie aan de noordoever. Na een vuurgevecht zochten de Fransen dekking in kasteel Hillenraad, maar ook daar hielden ze geen stand. Onder zware verliezen vluchtten ze terug naar Roermond, dat ze de volgende dag ontruimden. Zo verlieten ze Nederlands grondgebied, maar binnen twee jaar zouden ze terugkomen...

In de Franse tijd hoorde dit gebied bij het Zuid-Nederlandse departement Nedermaas met hoofdstad Maastricht. In 1815 werd Swalmen weer Nederlands en bleef dat (ondanks een periode van Belgische controle tussen 1830 en 1839).

Monumenten

Zie ook

Natuur en landschap

Swalmen ligt op het middenterras van de Maas, op een hoogte van ongeveer 24 meter. Het riviertje de Swalm stroomt door Swalmen en buigt naar het noorden en vervolgens af naar het westen om in de Maas uit te monden. De bovenstroomse kilometers vormen de grens met de gemeente Beesel. De Swalm wordt deels omgeven door natuurgebied. Bij Swalmen monden de Eppenbeek en Teutebeek uit in de Swalm.

Verdere natuurgebieden zijn de Bosberg met Groenewoud in het oosten, en Bisschopskamp in het zuiden. Ten westen van de Salm ligt het laagterras, voornamelijk in agrarisch gebruik. Bij De Bosberg ligt een stuk van de steilrand naar het hoogterras, dat doorloopt in Duitsland (Brüggener Wald en Diergardtscher Wald).

Economie

Swalmen kent of kende een aantal uiteenlopende industriële bedrijfstakken:

Onderwijs

Swalmen heeft binnen zijn oude dorpskern 2 basisscholen en had 1 school voor voortgezet onderwijs.

Basisscholen

Het oude gebouw van basisschool de Heide is eind 2009 gesloopt. Er is een nieuw schoolgebouw gebouwd waarin de vroegere basisscholen De Heide en de Mortel zijn gefuseerd. Vanaf schooljaar 2010-2011 is dat gebouw in gebruik onder de naam Octopus.

Voortgezet onderwijs

Cultuur

Carnaval (Vastelaovindj)

De 'Vastelaovesvereniging de Hopsjlokkers' is in 1952 opgericht, carnvalsvereniging 'de Kwekkerte' van het kerkdorp Boukoul is een aantal jaren ouder. De naam 'de Hopsjlokkers' dankt de vereniging aan de oprichters, onder wie de directeur van de plaatselijke moutfabriek. Hop staat voor bier en sjlokkers zijn drinkers. In de loop der jaren zijn folkloregroep 'Vader Aartjes', uit het kerkdorp Asselt erbij gekomen. Bij de Hopsjlokkers wordt jaarlijks een nieuwe Mulder (molenaar, dit vanwege de molen in het embleem van de vereniging) aangewezen die het startsein voor de vastelaovindj geeft. Hij doet dit door op de 11e van de 11e de wieken van de Zjwamer Meule (molen) aan te zwengelen. De 'Vastelaovesvereniging de Fobmötse' is in het jaar 2000 opgericht. Deze vereniging roept regelmatig een prinses uit. Van recentere datum is de 'Bacchusklup Zjwame'. Sinds 2011 is VV De Sjtummingmakers in het leven geroepen. Deze vereniging richt zich op de jeugd tussen de 16 en 25 jaar.

Mertsjpektakel

Op "vastelaoveszunjig" (carnavalszondag) vindt sinds 2006 jaarlijks het "mertsjpektakel" plaats, een gratis openlucht-festival met artiesten dat wordt gehouden op de markt in Swalmen.

Swalms

Swalmen heeft een eigen dialect, het Swalms (Zjwaams).

Sjwaampop

Het gratis openluchtfestival Sjwaampop wordt al sinds begin jaren '80 georganiseerd op de markt in Swalmen. In augustus 2007 werd het festival voor de 25e keer gehouden, met onder andere After Forever en Jan Akkerman.

KVW

Sinds 1967 vindt er jaarlijks in Swalmen een Kindervakantiewerk (KVW) plaats. Jaarlijks nemen rond de 400 kinderen deel. Een van de onderdelen is de jaarlijkse motortocht, waarbij meer dan 350 motoren deelnemen, die elk een kind mee achterop nemen.

Verenigingsleven

Verkeer en vervoer

Wegverbindingen

Swalmen lag voorheen aan de N271, dit was vroeger de meest directe en meest gebruikte verbinding tussen Venlo en Roermond. Deze drukke verkeersader loopt door het dorp. Begin 2008 is de A73-Zuid geopend, die met een boog om Swalmen heen loopt en de spoorlijn Venlo - Roermond voor een deel volgt. De opening van de snelweg maakt dat de verkeersdrukte in het dorp sindsdien behoorlijk is afgekomen. Om geluidshinder te voorkomen is aan de westkant van Swalmen, daar waar de A73 loopt, een tunnel gebouwd met een lengte van één kilometer, waarvan 400 meter gesloten is.

Wegen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Swalmen wordt verzorgd door Arriva.

Treinverbinding: Swalmen heeft een eigen station, dat wordt bediend door:

Het station ligt niet ver van het centrum. Dit station is in 2003 verplaatst, evenals de spoorlijn, in verband met de aanleg van de A73-Zuid.

Buslijn:

Geboren te Swalmen

Bekende (oud)-Swalmenaren

Zie ook

Nabijgelegen kernen

Asselt, Roermond, Maasniel, Leeuwen, Boukoul, Brüggen, Beesel, Reuver, Wieler, Einde, Asenray, Neer en Offenbeek

Literatuur


Nog meer moois
Contactgevens

De Brouwer Witgoed
Natteweg 51
5912 P Venlo
077 - 373 11 87
06 - 423 576 09

Kijk voor meer informatie op: www.debrouwerwitgoed.nl

Blijf op de hoogte