Logo - Expert Dongen - Service aan uw Wasmachine, Wasdroger, vaatwasser in Raamsdonk

Expert Dongen: snelle en vakkundige reparatieservice

Het kan voorkomen dat uw aankoop na verloop van tijd stuk gaat. Onze reparatieservice kan het probleem voor u oplossen. De reparatie wordt snel en vakkundig uitgevoerd. U kunt telefonisch een reparatieverzoek bij ons indienen of het  reparatieformulier invullen en wij nemen snel contact met u op.

5-sterrenspecialist 

Expert Dongen is een 5-sterrenspecialist. Een 5-sterrenspecialist verkoopt u niet slechts een product of dienst, maar garandeert een fijne aankoopbeleving. Iedere 5-sterrenspecialist vindt het bieden van een uitstekende klantbehandeling zelfs zo belangrijk dat ze er bewust voor hebben gekozen om zich hierop te ontwikkelen en te laten controleren. Er wordt gecontroleerd op 5 speerpunten namelijk: goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Expert Dongen heeft het 5-sterrenspecialist certificaat. Kortom: "Bij ons is ouderwetse service nog heel gewoon". Meer informatie over het 5-sterren certificaat kunt u hier vinden.


Expert Dongen

Witgoed Service / Reparatie / Onderhoud in Raamsdonk

Telefoonnummer:
01623220044

Expert Dongen is 7 dagen per week bereikbaar via: WhatsApp, telefoon of het contactformulier.

Mobiel:
/WhatsAppnummer: 0626904226

Maak een foto of video van uw probleem en typenummer
Stuur de foto of video naar ons via WhatsApp
Vermeld ook uw Naam, Postcode en Huisnummer

Klik hier om Expert Dongen een whatsapp te sturen
Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Vast tarief* voor een huisbezoek inclusief de eerste 15 minuten: € 45,- 
Daarna € 15,- per kwartier. 
Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief onderdelen/materiaal.

Mocht het apparaat niet meer gemaakt kunnen worden of wordt de reparatie te duur, dan wordt de helft van de onderzoekskosten in mindering gebracht bij aanschaf van een nieuw apparaat.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Openingstijden / bereikbaarheid:

Maandag van 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag van 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag van 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

s Gravenmoer, s-Gravenmoerse Vaart, Dongen, Klein-Dongen, Laagstraat, Vaart, De Laan, Geertruidenberg, Keizersveer, Raamsdonk, Raamsdonksveer, Statendam, Biestraat, Bolberg, Gilze, Hooge Aard, Horst, Hulten, Langereit, Molenschot, Nerhoven, Raakeind, Rijen, Verhoven, Vossenberg, Weilenseind, De Moer, Duiksehoef, Kaatsheuvel, Kraanven, Land van Kleef, Loon op Zand, Loons Hoekje, Moleneind, Molenstraat, Sprangsevaart, Baarschot, Den Hout, Dorst, Eind van Den Hout, Groenendijk, Heikant, Heistraat, Hespelaar, Laagstraat, Oosteind, Oosterhout, Seters, Steenoven, Ter Aalst, Vijfhuizen, Vrachelen, t Hoekske, Bakertand, Berkeind, Berkel-Enschot, Berkhoek, Brem, De Kraan, Hazennest, Heikant, Heikant, Heuveltje, Houtsestraat, Kouwenberg, Loonse Hoek, Moerenburg, Quirijnstok, Rugdijk, Schoorstraat, Tilburg, Udenhout, Vijfhuizen, Winkel, Capelle, Nieuwe-Vaart, Oosteind, Sprang, Sprang-Capelle, Vrijhoeve, Waalwijk, Waspik, Waspik-Zuid


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Raamsdonk (of: Raamsdonk-Dorp, Raamsdonks: Rammesdoenk) is een dorp in de gemeente Geertruidenberg. Het is het meest westelijk gelegen dorp van de Langstraat. Oorspronkelijk vormde Raamsdonk, samen met de kernen Raamsdonksveer en Keizersveer, de gemeente Raamsdonk. In 1997 werd deze gemeente bij de gemeente Geertruidenberg gevoegd. Het aantal inwoners van Raamsdonk bedraagt ongeveer 2.095 (2019). De meerderheid van de inwoners is katholiek, naast een protestantse minderheid.

Ligging en nabijgelegen kernen

Raamsdonk ligt tussen Raamsdonksveer en Waspik. Andere nabijgelegen kernen zijn 's Gravenmoer en Hank. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Oosterhout en Breda.

Toponymie

Raamsdonk (als Dunc) werd in 1253 voor het eerst genoemd als Ramesdunc en in 1330 als Raemsdonc. Een 'dunc' of 'donk' is een zanderige heuvel in een moerassig gebied. Het voorvoegsel 'raams' duidt mogelijk op de aanwezigheid van een bepaald soort plant, daslook. Het kan echter ook een persoonsnaam zijn.

Geschiedenis

Reeds lang moet Raamsdonk een kerk hebben gehad. Deze was gewijd aan Sint-Lambertus, wat wijst op een hoge ouderdom en op banden met het Prinsbisdom Luik. In 1317 werd een gedeelte van het recht van uitoefenen van overheidsmacht in leen gegeven aan Claes van Wieldrecht, die daarmee ambachtsheer van Raamsdonk werd. Een ander deel van de parochie werd eerder uitgegeven en vormde samen met een deel van de parochie van Waspik de ambachtsheerlijkheid Groot Waspik. Het zuidoostelijk deel zou later de naam Hendrik Luiten Ambacht krijgen.

Het dorp werd grotendeels verwoest tijdens de Sint-Elisabethsvloed van 19 november 1421 en werd daarna een paar honderd meter zuidelijker weer opgebouwd. Aldus kwam de kerk, waarvan de toren bleef behouden, buiten het dorp te staan. Toen in de jaren zestig de Maasroute werd aangelegd, werd de kerk ook fysiek van het dorp afgesneden.

Raamsdonk behoorde sinds de middeleeuwen tot het Baljuwschap Zuid-Holland. Toen het Twaalfjarig Bestand in 1609 inging, kwam de kerk definitief in hervormde handen. In 1611 kwam de eerste predikant.

De katholieken kregen in 1690 toestemming tot het oprichten van een schuurkerk, die in het Waspikse gehucht Benedenkerk stond. In 1787 kwam ook in Raamsdonk een schuurkerk, die aan Sint-Bavo werd gewijd en zich in de Bergenstraat bevond. In 1798 eisten de katholieken echter de Sint-Lambertuskerk terug. Deze kregen ze niet, maar als schadeloosstelling werd hen een som gelds betaald. De schuurkerk deed dienst tot 1888. Toen werd de monumentale Sint-Bavokerk, een ontwerp van architect Carl Weber, ingewijd. Ze ligt midden in de huidige dorpskern.

In 1722 werd in Raamsdonk-dorp het nieuwe raadhuis gebouwd. In 1822 zou Raamsdonk uiteindelijk als gemeente zijn definitieve grenzen krijgen, om echter in 1997 bij Geertruidenberg te worden gevoegd.

In 1907 werd het Sint-Adrianusgesticht ingewijd. Hier resideerden de Zusters van Liefde, welke het bejaardenhuis en een aanpalende meisjesschool beheerden. Deze zusters vertrokken in 1972.

Bezienswaardigheden

Zie ook

Natuur en landschap

Het langgerekte Raamsdonk ligt op een zandrug die uitsteekt boven het laaggelegen omliggende land dat oorspronkelijk uit veengrond bestond en waar vroeger turf gewonnen werd. Het dorp werd door de Langstraatspoorlijn (thans het Halvezolenpad), doorsneden.

Ten zuiden van het dorp loopt de Donge, en ten westen ligt een uitwateringskanaal van de Donge, waarop ook de 's-Gravenmoerse Vaart uitwatert en dat in het Zuiderafwateringskanaal uitkomt. Dit mondt bij Keizersveer in het Oude Maasje uit.

Raamsdonk wordt vooral door landbouwgebied omringd.

Verenigingen en stichtingen

Voorzieningen

Verkeer en vervoer

Raamsdonk is bereikbaar via de A59.

Openbaar vervoer

Raamsdonk is per openbaar vervoer van Arriva bereikbaar per bus met:

Geboren

Trivia

In Raamsdonk is een groot gedeelte opgenomen van de dramaserie Wolfseinde.

Zie ook

Externe links

Nog meer moois
Contactgevens

Expert Dongen
Looiersplein 53-57
5104GR Dongen
01623220044
0626904226

Kijk voor meer informatie op: www.expert.nl/dongen

Blijf op de hoogte