Logo

Expert Dongen: snelle en vakkundige reparatieservice

Het kan voorkomen dat uw aankoop na verloop van tijd stuk gaat. Onze reparatieservice kan het probleem voor u oplossen. De reparatie wordt snel en vakkundig uitgevoerd. U kunt telefonisch een reparatieverzoek bij ons indienen of het  reparatieformulier invullen en wij nemen snel contact met u op.

5-sterrenspecialist 

Expert Dongen is een 5-sterrenspecialist. Een 5-sterrenspecialist verkoopt u niet slechts een product of dienst, maar garandeert een fijne aankoopbeleving. Iedere 5-sterrenspecialist vindt het bieden van een uitstekende klantbehandeling zelfs zo belangrijk dat ze er bewust voor hebben gekozen om zich hierop te ontwikkelen en te laten controleren. Er wordt gecontroleerd op 5 speerpunten namelijk: goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Expert Dongen heeft het 5-sterrenspecialist certificaat. Kortom: "Bij ons is ouderwetse service nog heel gewoon". Meer informatie over het 5-sterren certificaat kunt u hier vinden.


Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
01623220044

Expert Dongen is 7 dagen per week bereikbaar via: WhatsApp, telefoon of het contactformulier.

Mobiel:
/WhatsAppnummer: 0626904226

Maak een foto of video van uw probleem en typenummer
Stuur de foto of video naar ons via WhatsApp
Vermeld ook uw Naam, Postcode en Huisnummer


Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Vast tarief* voor een huisbezoek inclusief de eerste 15 minuten: € 45,- 
Daarna € 15,- per kwartier. 
Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief onderdelen/materiaal.

Mocht het apparaat niet meer gemaakt kunnen worden of wordt de reparatie te duur, dan wordt de helft van de onderzoekskosten in mindering gebracht bij aanschaf van een nieuw apparaat.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Openingstijden / bereikbaarheid:

Maandag van 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag van 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag van 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

's Gravenmoer, 's-Gravenmoerse Vaart, Dongen, Klein-Dongen, Laagstraat, Vaart, De Laan, Geertruidenberg, Keizersveer, Raamsdonk, Raamsdonksveer, Statendam, Biestraat, Bolberg, Gilze, Hooge Aard, Horst, Hulten, Langereit, Molenschot, Nerhoven, Raakeind, Rijen, Verhoven, Vossenberg, Weilenseind, De Moer, Duiksehoef, Kaatsheuvel, Kraanven, Land van Kleef, Loon op Zand, Loons Hoekje, Moleneind, Molenstraat, Sprangsevaart, Baarschot, Den Hout, Dorst, Eind van Den Hout, Groenendijk, Heikant, Heistraat, Hespelaar, Laagstraat, Oosteind, Oosterhout, Seters, Steenoven, Ter Aalst, Vijfhuizen, Vrachelen, 't Hoekske, Bakertand, Berkeind, Berkel-Enschot, Berkhoek, Brem, De Kraan, Hazennest, Heikant, Heikant, Heuveltje, Houtsestraat, Kouwenberg, Loonse Hoek, Moerenburg, Quirijnstok, Rugdijk, Schoorstraat, Tilburg, Udenhout, Vijfhuizen, Winkel, Capelle, Nieuwe-Vaart, Oosteind, Sprang, Sprang-Capelle, Vrijhoeve, Waalwijk, Waspik, Waspik-Zuid


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Gilze is een dorp in de gemeente Gilze en Rijen ten zuidwesten van Tilburg, in de provincie Noord-Brabant. Op 4 oktober 2019 had het dorp 7.900 inwoners (CBS). Gilze is een van de oudste plaatsen in het land van Breda. Ten westen, zuiden en oosten van Gilze liggen uitgestrekte landbouwgebieden, vooral aan de zuidzijde begrensd door boscomplexen; Prinsenbos, Annabos en de Ulvenhoutse Bossen.

Toponymie

De precieze oorsprong van de naam Gilze is onzeker. Een mogelijke verklaring is de combinatie van gil (scheur; vergelijk geul) en isa (stromend water); een andere verklaring is gislo, een samentrekking van gisil (twijg) en lo (bos).

Geschiedenis

Prehistorie

Bij de aanleg van vliegveld Nerhoven, de voorloper van de huidige vliegbasis, werden verschillende urnen gevonden, die dateren uit de ijzertijd. Bij de kerk in Gilze vonden archeologen in 1994 een zogenaamde boomput, die ongeveer in het jaar 1000 moet zijn vervaardigd.

Uit resultaten van opgravingen in 2001 bij de buurtschap Verhoven bleek, dat er zowel in de IJzertijd (van 700 v. Chr. tot het begin van de jaartelling) als in de Merovingsche tijd (6e en 7e eeuw) nederzettingen waren. Met deze vondsten is het bewijs geleverd dat op de plaats van het huidige het dorp Gilze, lang voordat de naam ervan in zwang kwam, al bewoning bestond.

Ontstaan

Gilze is ontstaan uit het domeinakkerdorp, dat ‘Villa Gillesa cum appendiciis’ werd genoemd. Hilsondis, gravin van Strijen, zou het domein in 992 aan de abdij van Thorn hebben geschonken, waarvan ze zelf de stichteres was. In de schenkingsakte duikt de naam Gilze voor het eerst op. Huidige historici beschouwen de akte echter als vals. Toch moet de schenking in ieder geval voor het begin van de 12e eeuw gedaan zijn. Daarmee is Gilze een van de oudste plaatsen in het land van Breda.

De abdis van Thorn regelde het bestuur en de rechtspraak in deze streken, nog voordat de Baronie van Breda zich had gevormd. De door haar opgerichte rechtbank ‘Den Ouden hof van Gilze’ bleef bestaan tot aan de secularisatie van de abdij in 1795. Later kwam Gilze in het bezit van de Heer of Baron van Breda. Maar de abdis behield tot aan de Franse Revolutie belangrijke rechten en bezittingen.

Tachtigjarige Oorlog

Op 23 mei 1584 vielen regeringssoldaten uit Herentals, Vilvoorde en Wouw midden in de nacht het dorp Gilze binnen. Zij roofden het vee en andere goederen en staken de kerk, de hoeven en huizen in brand. Dat wat de dorpelingen nog konden redden, werd kort daarna door ruiters uit Antwerpen en Bergen op Zoom geroofd. Ook vermoordden ze verschillende inwoners. Het dorp verkeerde in een rampzalige toestand. De verzwaarde oorlogslasten maakten de situatie nog erger. Inwoners moesten verplicht hooi en haver aan de troepen leveren en wagendiensten verlenen voor het vervoer van levensmiddelen en munitie naar het Spaanse legerkamp bij Antwerpen. Veel inwoners verlieten hun dorp. Doopboeken in Breda laten zien, dat kinderen uit Gilze in 1585 in Breda werden gedoopt. Herhaaldelijk kreeg het dorp inkwartiering van troepen. En ook dat was steeds een zware last voor de bevolking. Toen Spinola in 1624 Breda belegerde, streken soldaten neer in een kamp in Gilze. In 2000 werden er in de buurtschap Verhoven uit die periode enkele skeletten van soldaten van het Spaanse leger opgegraven.

Ook toen er een eind kwam aan de Tachtigjarige Oorlog betekende dat nog geen verlichting voor Gilze en Rijen. Plaatsen in de Generaliteitslanden kregen zware belastingen opgelegd en de oude stedelijke voorrechten bleven gehandhaafd. In 1762 trof Gilze nog een ramp. Een brandstichter stak de nieuw gebouwde schuurkerk in brand. Overslaande vlammen legden in het dorp veel huizen in de as.

Tweede Wereldoorlog

De gemeente kreeg het heel zwaar te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers voegden de reeds bestaande vliegvelden Molenheide en Nerhoven samen tot Fliegerhorst Gilze-Rijen, de latere Vliegbasis Gilze-Rijen. Ze breidden dit vliegveld uit tot één der grootste vliegvelden van het continent, met als gevolg heel veel beschietingen en bombardementen. Vooral Gilze en Hulten hadden vaak zwaar te lijden onder luchtaanvallen, omdat de Duitsers militaire opslagplaatsen en hangars dicht bij hun bebouwde kommen hadden neergezet.

Na Dolle Dinsdag (5 september 1944) ging de bezetter zich nog eens te buiten aan zinloze vernielingen. Ze bliezen het raadhuis, molens en de watertoren in Gilze op. Op Bevrijdingsdag volgde ook nog de kerk, kort voordat de Poolse troepen onder leiding van generaal Stanisław Maczek het dorp binnentrokken.

Bezienswaardigheden

Natuur en landschap

In een westelijke uitloper van de gemeente bevindt zich het landgoed Valkenberg. Naar het zuidwesten toe strekken zich de Chaamse Bossen uit. In het oosten ligt een grootschalig heide-ontginningsgebied. Ten noorden ligt, aan de overzijde van de autoweg, de Vliegbasis Gilze-Rijen en in het westen vindt men een kleinschaliger landbouwgebied, waardoorheen de Gilzewouwer Beek en de Molen Leij in westelijke richting stromen.

Economie

Tot de oudere bedrijfstakken in Gilze behoorde de steenfabriek. Vanaf eind 19e eeuw kwam de leder- en schoenenindustrie in Gilze tot grote bloei, met grote leerlooierijen als Hoevenaars-van den Noort en De Vet-Verster. Vanaf de jaren 70 van de 20ste eeuw konden deze bedrijven de buitenlandse concurrentie niet langer aan vanwege de hoge loonkosten en strengere milieu-eisen. Ten noorden van Gilze bevindt zich vliegbasis Gilze-Rijen, de grootste militaire luchtmachtbasis van Nederland. Er is een bedrijventerrein, Broekakkers geheten. Audax, een van de grootste uitgeverijen van week- en maandbladen, heeft haar hoofdkantoor in Gilze. Veel inwoners van Gilze werken ook in Tilburg of Breda.

Er is een weekmarkt op vrijdagmorgen van 9:00 tot 12:00 uur.

Carnaval

Tijdens carnaval wordt Gilze omgedoopt tot Dringersgat . Het Dringersgatse carnaval staat vol van de tradities. Zo vindt drie weken voor carnaval het Bont Sauwelspektakel plaats. Het Gils sauwelen is een afgeleide vorm van tonpraten dat in veel Brabantse kernen wordt gedaan voorafgaand carnaval. Tijdens dit 4-daagse evenement dat georganiseerd wordt door de Leuttappers, probeert men (meestal lokale mannen) de titel Oppersauwelaar te verdienen.

In het carnavalsweekend zelf staat het Dringersgat bol van amusement en vertier. Zo was er jaren een boerenbruiloft op de zaterdag middag. Nu is er 's avonds een Carnavalsmis in de Kerk. Op zondag vindt de Grote Optocht (op zijn Gils de Groote Opstoet) plaats. Op maandag is er een Toeterkesoptocht (optocht voor de kleintjes) en dinsdag vindt het wijvesjouwen plaats. Tijdens het wijvesjouwen worden vrouwen (of meestal mannen verkleed als vrouw) in een kruiwagen of andersoortig eenassig voertuig door de straten van Gilze vervoerd, waarbij ze bij elk café een opdracht moeten uitvoeren. Ieder jaar wordt een koppel benoemd tot oppersjouwer. Ook heeft het Dringersgat een eigen carnavalskapel, de Leutefleuters.

Dinsdagavond wordt het carnaval traditioneel afgesloten met de symboolverbranding op het Bisschop De Vetplein.

Verenigingen

Verenigingen in Gilze zijn onder meer:

Verkeer en vervoer

Gilze ligt aan de A58 (de snelweg Eindhoven - Vlissingen) en de provinciale weg N260 (Tilburg-West - Baarle-Nassau).

Er zijn busverbindingen via lijnen 130 en 131 naar Breda, Rijen en Tilburg. Lijn 130 heeft in Gilze het eindpunt bij AZC Prinsenbos.

Nabijgelegen kernen

Alphen, Chaam, Hulten, Molenschot, Riel, Tilburg en Ulvenhout.

Geboren in Gilze

Nog meer moois
Contactgevens

Expert Dongen
Looiersplein 53-57
5104GR Dongen
01623220044
0626904226

Kijk voor meer informatie op: www.expert.nl/dongen

Blijf op de hoogte