Logo

NTS Witgoedservice: deskundig en snel witgoed reparaties.

Ik repareer alle merken witgoed bij u thuis of in mijn werkplaats zonder voorrij kosten.

Binnen mijn bedrijf heb ik al jaren lang ervaring in de reparaties van witgoed zoals: koelkasten, Inbouw apparatuur, Magnetrons, Ovens, Horeca apparatuur, Koffie machines, Wasmachines. Vaatwassers, Drogers Enz.. En komt het u overdag niet uit? Dan kom ik in de avonduren of in het weekend of wanneer het u wel uit komt, en dat allemaal zonder extra bij komende kosten voor een goede service. Ik kan altijd de dezelfde dag nog bij u langs komen.

Prijzen zijn altijd inclusief btw en in overleg met de klant dus geen verassingen achteraf. Ik repareer met zowel met nieuwe als gebruikte onderdelen dit naar wens van de klant om u bijvoorbeeld in sommige gevallen kosten te kunnen laten besparen. Ik informeer u graag altijd vooraf over deze opties.

 


Neem contact met ons op

Mobiel:
/WhatsAppnummer: 0626587375

Maak een foto of video van uw probleem en typenummer
Stuur de foto of video naar ons via WhatsApp
Vermeld ook uw Naam, Postcode en Huisnummer


Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Voorijkosten, onderzoek en eerste kwartier: € 55,- 
Elk volgend kwartier: € 12,-

Alle bedragen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele materiaalkosten

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

NTS Witgoed Service is 7 dagen per week bereikbaar via het
contactformulier of telefonisch.

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

Den Helder, Huisduinen, Julianadorp, Hem, Hoogkarspel, Oosterblokker, Oosterleek, Schellinkhout, Venhuizen, Westwoud, Wijdenes, Enkhuizen, 't Veld, Anna Paulowna, Barsingerhorn, Breezand, De Weere, Den Oever, Gelderse Buurt, Haringhuizen, Hippolytushoef, Kleine Sluis, Kolhorn, Kreileroord, Lutjewinkel, Middenmeer, Moerbeek, Nieuwe-Niedorp, -Nieuwe Niedorp-, Nieuwesluis, Oude-Niedorp, -Oude Niedorp-, Slootdorp, Spoorbuurt, Terdiek, Van Ewijcksluis, Westeinde, Westerland, Wieringerwaard, Wieringerwerf, Winkel, Zijdewind, Blokker, Hoorn, Zwaag, Abbekerk, Andijk, Benningbroek, Broerdijk, De Buurt, Hauwert, Het Westeinde, Lambertschaag, Lekermeer, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Oostwoud, Opperdoes, Sijbekarspel, Twisk, Veldhuis, Wadway, Wervershoof, Wijzend, Wognum, Zwaagdijk, Zwaagdijk, Zwaagdijk-Oost, Zwaagdijk-West, Aartswoud, De Weere, Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek, 't Buurtje, 't Zand, Abbestede, Burgerbrug, Burgervlotbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Eenigenburg, Groenveld, Groote Keeten, Kalverdijk, Keinsmerbrug, Kerkbuurt, Krabbendam, Mennonietenbuurt, Oudesluis, Oudkarspel, Petten, Schagen, Schagerbrug, Schoorldam, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartenszee, Stolpen, Stolpervlotbrug, Stroet, Tuitjenhorn, Waarland, Warmenhuizen, Zijpersluis, Bovenkarspel, Grootebroek, Horn, Lutjebroek


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Huisduinen is een dorp in de gemeente Den Helder in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De badplaats Huisduinen ligt ten westen van Den Helder. Het dorp ligt net ten noorden van De Grafelijkheidsduinen, ten zuiden daarvan liggen de natuurgebieden De Donkere Duinen en Mariëndal.

Geschiedenis

De oudste vermelding van Huisduinen stamt uit de 9e eeuw. Tussen 862 en 865 meldt de Sint-Maartenskerk te Utrecht het verlies van drie hofsteden. Het gebied werd toen 'Husidina' genoemd en er zijn archeologische vondsten die wijzen op activiteit van Vikingen in het gebied. Eerst lag het dorp op het vasteland. Door stormen werd het een tijdje een eiland, maar rond het jaar 1000 lag het weer vast aan het land. In de 12e eeuw echter, na enkele stevige stormen, ontstonden meerdere eilandjes in het gebied. Huisduinen lag op een vrij groot eiland in de duinen, zij het niet direct aan zee zoals nu. Er lagen nog grote duinen en een strand voor Huisduinen welke in de loop der tijd langzaam afkalfden. Een groter probleem was dat bij heviger stormen hele happen werden weggeslagen.

Op een gegeven moment besloot men om net achter die duinen dijken aan te leggen, om het gebied daarachter beter te kunnen beschermen. Dit bleek een goede zet; in 1552 sloeg bij een vloed een groot stuk van de duinen weg en lag Huisduinen plotseling bijna aan zee. Slechts een stukje duinen bleef ervoor liggen. Echter in 1570 bleken de dijken niet bestand tegen de Allerheiligenvloed. Huisduinen verloor bijna 100 van de 112 huizen die er stonden, waaronder ook de eerste kerk. Daarna moest Huisduinen bijna helemaal opnieuw worden opgebouwd, meer ten oosten van de oude kern. Door de aanleg van een zanddijk, de Oldenbarneveldsdijk naar Callantsoog, in 1610 werd het eiland verbonden met het vasteland. In 1665 brak de dijk door, deze is toen hersteld en in de eeuwen nadien groeiden op en voor de dijk de duinen steeds groter waardoor van de dijk zelf weinig meer te zien is.

In de 17e en 18e eeuw leefden de inwoners van het dorp onder andere van de walvisvaart, koopvaardij en het loodsen van schepen door het Marsdiep van en naar Amsterdam. In die tijd werd voor de kust de Slag bij Kijkduin uitgevochten. Het dorp groeit en bloeit maar aan het eind van de 18e eeuw neemt het snel groeiende Den Helder, met zijn zee- en oorlogshaven het economisch zwaartepunt van Huisduinen over. In 1799 landden de Engelsen en Russen in het noorden van Holland, in Huisduinen werd onder andere de kerk van de Jansenisten verwoest. Tijdens de Franse overheersing verloor het dorp de uitoefening van zijn eigen recht. Wel werd door toedoen van Napoleon Bonaparte het Fort Kijkduin gebouwd. In 1822 kwam er bovenop dat fort een vuurtoren te staan.

Van het dorp zelf was maar weinig meer over en in 1829 was er zelfs sprake van om het dorp compleet te laten vervallen. De bewoners wilden hier echt niets van weten en in 1851 werd de kerk, en in 1863 de school vervangen. In 1856 werd een maatschappij opgericht om water te winnen in de duinen bij het dorp. Dit water werd vervoerd naar Den Helder ten behoeve van de marine- en koopvaardijschepen. De bijbehorende Oude watertoren was een van de eerste watertorens in Nederland. In 1877 wordt net ten noorden van het dorp vuurtoren de Lange Jaap gebouwd, deze verving de vuurtoren op het fort.

Tot de jaren 1930 was Huisduinen een familiebadplaats met een ruim zandstrand. Door de aanleg van de afsluitdijk veranderden de waterstromen en bleef er van het strand niets over. Van 1896 tot 1917 reed er een tram van nabij de zeehaven in Den Helder naar Huisduinen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de dijk, en dus een gedeelte van Huisduinen, verboden gebied. De bezetter bouwde onder andere een logementsgebouw in het dorp. In het kader van de wederopbouw werden er na de oorlog tientallen Oostenrijkse woningen neergezet waardoor het dorp een stuk groter werd.

Bezienswaardigheden

Naast het strand, duinen en natuur is Huisduinen vooral bekend van Fort Kijkduin. Het fort, daterend van 1811, is onderdeel van de Stelling Den Helder, een verdedigingslinie die werd gebouwd onder Napoleon. Het fort is tegenwoordig een museum, dat de geschiedenis vertelt van de periode dat het een fort was. In het fort bevindt zich ook een Noordzee-aquarium.

Net ten noorden van Fort Kijkduin staat vuurtoren De Lange Jaap die dateert uit 1878. Het is de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa. Uniek is dat de hele vuurtoren is opgebouwd uit gietijzeren platen en daardoor erg zwaar is. De ontwerper van de vuurtoren was Q. Harder, voormalig hoofdconstructeur van de bouwkundige dienst van het loodswezen.

De kerk van Huisduinen dateert uit 1851 en is in 1896 verbouwd van een houten naar stenen kerk. Het bevat een votiefschip uit de walvisvaarderstijd. De klok stamt uit 1537 en in het kerkje is een houten sculptuur van een leeuw te vinden uit 1623.

Sport

Door de ligging tegen het duingebied is Huisduinen een geliefde plek voor onder andere hardlopers en wandelaars om hun sport te beoefenen. De Strandzesdaagse eindigt op het dorpsplein, een pad bovenop de duin heet het Strand6daagsepad. Op het strand van Huisduinen worden in de zomer verscheidene hardloopwedstrijden georganiseerd door SV Noordkop. Eind 20e eeuw werd jaarlijks de Halve Marathon van Huisduinen gehouden en ook de Halve van Den Helder passeert het dorp.

Jaarlijks is de start en finish van één etappe van de wielerronde Tour de Lasalle in Huisduinen. Naast de Strandzesdaagse vond er tot en met 2017 nog een tocht plaats van Hoek van Holland naar Huisduinen, de fietsrace Beachclassic Hoek van Holland - Den Helder. In 2017 werd de dertigste en laatste editie verreden.

Het strand en de dijk worden ook gebruikt door wind-, kite- en golfsurfers. Naast de vuurtoren is een manege gevestigd waar de paardensport kan worden beoefend.

Openbaar vervoer

Tot en met 2011 reed buslijn 135 vanaf Huisduinen naar Hoorn. Vanaf december 2011 rijdt deze vanaf station Den Helder naar Hoorn en is er dus geen vaste buslijn naar Huisduinen meer. In de zomermaanden rijdt de Kustbus (lijn 851) vanaf station Den Helder via het Noordwest Ziekenhuisgroep en Huisduinen richting Petten.

Zie ook

Nog meer moois
Contactgevens

NTS Witgoedservice
Witte Paal 50
1742 NV Schagen

0626587375

Kijk voor meer informatie op: www.ntswitgoedservice.nl

Blijf op de hoogte