Logo - Elektrocentrum Wijhe - Service aan uw Wasmachine, Wasdroger, vaatwasser in Diepenveen

EC Wijhe onze Technische Dienst repareert witgoed snel en deskundig

Onze technische dienst repareert wasautomaten koelkasten etc. van alle merken. Ook uw inbouwapparatuur is bij ons in deskundige handen. Wij doen u vooraf desgewenst een prijsopgave. Tevens doen wij reparaties aan uw tv, audio etc.

 

EC Wijhe Persoonlijke Service

Elektro Centrum heeft een ruim assortiment in consumenten elektronica. Diverse merken, zoals Miele,Siemens, Panasonic, Samsung, AEG en nog veel meer zult in ons ruime assortiment aantreffen. Tevens zult u de merken Brabantia, Leifheit , Curver en Mepal vinden in onze afdeling huishoudelijke producten( inkoop via Blokker Nederland) . Vanaf de verkoop tot de aflevering van uw aankoop zullen wij de service op een hoog niveau proberen te houden. nu, NIEUW in ons assortiment Grundig Witgoed met 5 jaar volledige garantie


Elektrocentrum Wijhe

Witgoed Service / Reparatie / Onderhoud in Diepenveen

Telefoonnummer:
0570523899

Elektrocentrum Wijhe is 7 dagen per week bereikbaar via: telefoon of het contactformulier.

Klik hier om Elektrocentrum Wijhe een whatsapp te sturen
Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Onderzoek, diagnose eerste kwartier: € 45,-
Elk volgend kwartier € 15,-

Alle bedragen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele materiaalkosten.

Mocht de machine niet meer te maken zijn of het is niet meer rendabel, 
dan ontvangt u bij de aanschaf van een nieuwe machine in onze winkel 
de Onderzoeks-Diagnose en eerste kwartier kosten retour, € 45,-.

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Openingstijden / bereikbaarheid:

Maandag van 09.00 tot 18.00 uur
Dinsdag van 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag van 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag van 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

Ankum, Broekhuizen, Dalfsen, De Marshoek, De Meele, Den Hulst, Engeland, Gerner, Hessum, Holt, Hoonhorst, Lemelerveld, Lenthe, Mataram, Millingen, Nieuwleusen, Ooster-Dalfsen, Oudleusen, Rechteren, Rosengaarde, Ruitenveen, Welsum, Apenhuizen, Averlo, Bathmen, Colmschate, Deventer, Diepenveen, Dortherhoek, Frieswijk, Lettele, Linde, Loo, Molenbelt, Okkenbroek, Oude Molen, Oxe, Pieriksmars, Rande, Schalkhaar, Tjoene, Zuidloo, t Zand, Hattem, Boerhaar, Boskamp, Den Nul, Duur, Eikelhof, Elshof, Fortmond, Hengforden, Herxen, Marle, Middel, Olst, Welsum, Welsumerveld, Wesepe, Wijhe, Broekland, De Hooge Wegen, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Marinheem, Nieuw Heeten, Nieuw-Heeten, Raalte, Haerst, Harculo, Herfte, Hoog Zuthem, Katerveer, Langenholte, Lichtmis, Oldeneel, Oude Wetering, Spoolde, Wijthmen, Windesheim, Zwolle


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Diepenveen (Nedersaksisch: Diepenvene) is een dorp in de gemeente Deventer, provincie Overijssel (Nederland), gelegen ten noorden van de stad Deventer. Diepenveen heeft ongeveer 4.710 inwoners. De winkelstraat in het dorp, de Dorpsstraat, telt circa 30 bedrijven. Tot 1999 maakte het deel uit van de gemeente Diepenveen.

Het dorp Diepenveen is rond de resten van het vrouwenklooster Diepenveen tot ontwikkeling gekomen. In 1841 stonden er zeven huizen met vijftig inwoners.

Gemeente

Van 1811 tot en met 1998 was Diepenveen een zelfstandige gemeente. Ze besloeg het gehele gebied van het voormalige schoutambt Colmschate, een uitgestrekt landelijk gebied buiten de wallen van Deventer. Het gemeentehuis stond in Schalkhaar. De andere dorpen in de gemeente waren Lettele, Okkenbroek, de buurtschappen Averlo, Frieswijk, Linde, Oude Molen, Rande en Tjoene. De toenmalige gemeente telde op 1 januari 1998 10.530 inwoners.

De gemeente Deventer had al voor de samenvoeging van 1999 delen van de gemeente Diepenveen geannexeerd. In 1960 werd grofweg het gebied ten noordwesten van de Brinkgrever → Raalterweg en ten westen van de Zandwetering met de buurtschappen Platvoet en Borgele aan Deventer toegevoegd. In 1974 werd het zuidoostelijk deel van de gemeente rond het dorp Colmschate geannexeerd. Men was hier in 1972 al begonnen met de bouw van de Deventerse uitbreidingswijk het Oostrik.

Uit een peiling die in 2015 werd gehouden bleek dat de meeste inwoners van Diepenveen nog steeds overwegend negatief waren over de samenvoeging van 1999.

Religieus Diepenveen

De historische kern van het dorp is de plek van het voormalige vrouwenklooster, dat in het jaar 1400 werd gesticht. Dit gebeurde onder leiding van Johannes Brinckerinck en met schenkingen van Swedera van Runen, beide volgeling van Geert Grote. Swedera overleed in 1407 als zuster in het klooster, een paar maanden voordat men met de bouw van de stenen kapel begon die nu de Diepenveense kerk is. Het was het eerste van een serie vrouwenkloosters die deel uitmaakten van de congregatie van Windesheim. Deze orde wenste te leven naar de opvattingen van de Moderne Devotie. Salome Sticken was van 1412 tot 1446 de eerste priores van het klooster.

Het klooster werd gesticht op een terrein dat nu het hoger gelegen gebied tussen de Dorpsstraat, de Schildersstraat en het Kerkpad beslaat. Men begon aanvankelijk met de ontginning van een stuk land ‘de Plecht’ gelegen nabij de Zandwetering, een uur gaans ten noorden van Deventer. In 1578 werd het klooster verwoest toen in het kader van het beleg van Deventer kerkelijke bezittingen het moesten ontgelden. Alleen de kloosterkerk en enkele bijgebouwen bleven gespaard. De kerk is nu bij de Protestantse Gemeente Diepenveen in gebruik. De eerste hervormde predikant in Diepenveen was Lambertus van Bommel, hij werd in 1659 benoemd. In 1720 was het godshuis in ruïneuze staat. Dankzij een groot legaat van prof. Matthaes, hoogleraar aan het Atheneum Illustre van Deventer kon het kerkje in dat jaar geheel worden gerenoveerd. Bij de kerk bevindt zich nog steeds het, nauwelijks als zodanig te herkennen, kerkhof. Het is botanisch gezien van waarde, er groeit onder andere de zeldzame holwortel.

In 1890 betrokken trappisten van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte Observantie de boerderijen 'De Vulik' en 'Het Leeuwen' op het gebied van de gemeente Diepenveen, ze stichtten daar de Abdij Sion, het enige trappistenklooster in Nederland boven de grote rivieren.

Sport

Diepenveen kent een rijk verenigingsleven. Er zijn verenigingen voor onder meer voetbal, handbal, volleybal, tafeltennis, badminton, gymnastiek, jeu de boules, tennis en paardrijden. Ook is er een biljart- en een schietvereniging. Verder beschikt het dorp over een natuurijsbaan aan de Schapenzandweg. Even buiten de dorpskern bevinden zich meerdere sportcomplexen, waaronder dat van voetbalvereniging DSC met drie velden, een tennisbaan met twaalf banen, en de 18-hole golfbaan van de Sallandsche Golfclub 'de Hoek'.

Activiteiten en evenementen

Begin mei is er een lentefair in de pastorietuin bij de kerk, in het hetzelfde weekend is er een concours hippique voor gevorderde en beginnende ruiters. Een ander evenement met regionale aantrekkingskracht is de jaarlijkse oranjebraderie op Koningsdag die wordt voorafgegaan door een aubade. Ook de rommelmarkt in september trekt velen van buiten het dorp. Begin september vindt het jaarlijks dorpsfeest op het evenemententerrein aan de Schapenzandweg plaats. In december is er een kerstmarkt met levende kerststal en kerstconcert op het plein bij de Dorpskerk. Het culturele leven krijgt vorm bij de Diepenveense Kunstkring DIKK die periodiek culturele avonden organiseert.

Voorzieningen

Op de plaats van de vroegere dorpsschool aan de Dorpsstraat staat nu het dorpshuis, dat later de naam Hof van Salland kreeg. Er worden sociaal-culturele activiteiten georganiseerd en er is een sporthal. Verder heeft het dorp een filiaal van de Openbare Bibliotheek Deventer, een openbare- en een rooms-katholieke basisschool en een verzorgingstehuis.

Rond het dorp bevinden zich uitgestrekte landgoederen met bos- en weidegebieden, voorbeelden van het Sallandse coulisselandschap.

Boerengemeenschap en forensen

Hoewel van oudsher een boerengemeenschap, is het dorp tegenwoordig vooral een forensenplaats. De nieuwbouwwijken die sinds 1960 zijn gebouwd werden vooral door Deventenaren betrokken. Ook bevinden zich buiten de dorpskern een aantal grote villa's en landhuizen. In de planning is 'Het Eikendal', een groot villapark met 170 woningen op een stuk grond van minimaal 1500 m² per huis.

Openbaar vervoer

Diepenveen had ooit twee spoorwegstations; station Diepenveen West aan de nog steeds bestaande spoorweg Arnhem - Leeuwarden en station Diepenveen Oost aan de opgeheven spoorlijn Deventer - Ommen van de Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij Deventer – Ommen. Voor openbaar vervoer is Diepenveen aangewezen op buslijn 161 (Deventer-Zwolle) van Syntus Overijssel. Deze rijdt tot 20:00 uur één keer per uur en niet in het weekend en op feestdagen.

Sport en recreatie

Bekende inwoners

Geboren in Diepenveen

Overleden in Diepenveen

Trivia

Op 27 oktober 1873 viel in de omgeving van Diepenveen een meteoriet op aarde: de Diepenveenmeteoriet.

Zie ook

Nog meer moois
Contactgevens

Elektrocentrum Wijhe
Langstraat 7
8131 BA Wijhe
0570523899

Kijk voor meer informatie op: www.elektrocentrumwijhe.nl

Blijf op de hoogte