Logo

Uw specialist

Manu Reparaties is het adres voor reparatie van alle merken witgoed en inbouwapparatuur in Zeeland en omstreken.
Wij repareren wasautomaten, droogautomaten, magnetrons, koelkasten, diepvriezers, afzuigkappen, vaatwassers, fornuizen en ovens, kortom alle apparatuur voor uw keuken.


Neem contact met ons op

Telefoonnummer:
0118674992

Manu Reparaties is 7 dagen per week bereikbaar via: WhatsApp, telefoon of het contactformulier.

Mobiel:
/WhatsAppnummer: 0622600287

Maak een foto of video van uw probleem en typenummer
Stuur de foto of video naar ons via WhatsApp
Vermeld ook uw Naam, Postcode en Huisnummer


Klik hier om ons een app te sturen


Onze tarieven

Reparatie aan huis (Middelburg en Vlissingen)

Voorrijkosten en het 1e kwartier arbeid €55,00
Aan het 2e bezoek zit geen voorrijkosten verbonden. Prijs is incl. BTW.
Per extra kwartier arbeid €22,50

Reparatie aan huis (Omstreken)

Voorrijkosten €55,00
Aan het 2e bezoek zit geen voorrijkosten verbonden. Prijs is incl. BTW.
Per extra kwartier arbeid €22,50

De betaling, na het verrichten van de werkzaamheden, kan gepind of contant betaald worden.

 

Kosten inbouwservice

Koelkasten €99,- excl. materiaal*

Vaatwassers €99,- excl. materiaal*

Gaskookplaten €99,- excl. materiaal*

Keramische en inductie kookplaat €99,- excl. materiaal*

Wandschouw, vlakschermen
 en geïntegreerde afzuigkap €99,- excl. materiaal*

Oven/kookplaat combinatie €185,- excl. materiaal*

Ovens, magnetrons en combi magnetrons €85,- excl. materiaal*

Kookplaat gat aanpassen in hout €40,- excl. materiaal*

Idem in tegelblad, steen, granietblad of staal prijs op aanvraag*

Inbouwunit en eilandkap prijs op aanvraag*

* Inclusief voorrijkosten

 

 

 

 

Over ons

 

Manu Reparaties is het adres voor reparatie van alle merken witgoed en inbouwapparatuur in Zeeland en omstreken.

Het bedrijf bestaat al meer dan 15 jaar in Zeeland, de eigenaar heeft al meer dan 20 jaar werkervaring bij de grote merken.

Wij repareren wasautomaten, droogautomaten, magnetrons, koelkasten, diepvriezers, afzuigkappen, vaatwassers, fornuizen en ovens, kortom alle apparatuur voor uw keuken. Tevens bieden wij u oplossingen voor uw nieuwe witgoed of inbouwapparatuur. Professionele wasautomaten, wasdrogers en vaatwasautomaten kunnen wij u aanbieden. Een professionele oplossing voor kantoorautomaten.

Ons bedrijf repareert in de Regio Zeeland, Zeeuws Vlaanderen, Brabant en omstreken. Wilt u een reparatiebezoek aanvragen? Bel of mail ons.

Kvk nr: 54380960
Btw nr: NL851282581B01

 

24/7 online bereikbaarheid


Neem contact met ons op

Openingstijden

Telefoonnummer 0118- 67 49 92 (elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur bereikbaar)

Wij zijn actief in de volgende plaatsen

's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke, 's-Heerenhoek, 't Vlaandertje, Baarland, Baarsdorp, Bakendorp, Borssele, De Zak, Driewegen, Ellewoutsdijk, Graszode, Heinkenszand, Het Oudeland, Hoedekenskerke, Knaphof, Koekoek, Kwadendamme, Langeweegje, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, Rijkebuurt, Sinoutskerke, 's-Heer Arendskerke, 's-Heer Hendrikskinderen, Abbekinderen, Blauwewijk, De Groe, Eindewege, Goes, Kattendijke, Kloetinge, Monnikendijk, Noordeinde, Oud-Sabbinge, Planketent, Roodewijk, Sluis De Piet, Tervaten, Waanskinderen, Wilhelminadorp, Wissekerke, Wolphaartsdijk, Biezelinge, Dijkwel, Eversdijk, Kapelle, Kloetinge, Maalstede, Schore, Wemeldinge, Arnemuiden, Brigdamme, Kleverskerke, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland, Nieuw-Abeele, Oudedorp, Schellach, Sint Laurens, Colijnsplaat, Geersdijk, Kamperland, Kats, Kortgene, Plankendorp, Stroodorp, Wissenkerke, Bath, Gawege, Hansweert, Krabbendijke, Kruiningen, Middenhof, Oostdijk, Rilland, Roelshoek, Schorebrug, Stationsbuurt, Vlake, Vlckerdorp, Waarde, Yerseke, Yersekendam, Beldert, Brijdorpe, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh, Burgh-Haamstede, Burghsluis, Dijkhuisjes, Dreischor, Elkerzee, Ellemeet, Haamstede, Kapelle, Kerkwerve, Looperskapelle, Moriaanshoofd, Nieuwerkerk, Nieuwerkerke (Schutje), Nieuw-Haamstede, Noordgouwe, Noordwelle, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Schuddebeurs, Serooskerke, Sirjansland, Westenschouwen, Zierikzee, Zonnemaire, Aagtekerke, Biggekerke, Boudewijnskerke, Buttinge, De Zandput, Dishoek, Domburg, Gapinge, Geldtienden, Grijpskerke, Groot-Valkenisse, Het Kustlicht, Hoogelande, Joossesweg, Klein Mariekerke, Klein-Valkenisse, Koudekerke, Krommenhoeke, Meliskerke, Molembaix, Molenperk, Oostkapelle, Pitteperk, Poppendamme, Serooskerke, Sint Janskerke, Vebenabos, Veere, Vrouwenpolder, Werendijke, Westkapelle, Zanddijk, Zoutelande, Groot-Abeele, Oost-Souburg, Ritthem, Vlissingen, West-Souburg


Wij repareren o.a. de volgende merken

AEG, Alluance, Alluxe, Arthur-Martin-Electrolux, ASKO, ATAG, Atlas, Balay, Bauknecht, Baumatic, Beko, Blomberg, Bomann, Boretti, Bosch, Brandt, Candy, Constructa, Cylinda, Daewoo, Electrolux, Etna, Exquisit, Gorenje, Grundig, Haier, Hoover, Hotpoint (Ariston), Ignis, Ikea, Indesit, Inventum, Junker, Juno, KitchenAid, Koenic, Kuppersbusch, LG, M-system, Marijnen, Miele, Neff, Nordland, Ok., Panasonic, Pelgrim, Privileg, Proline, Samsung, Schulthess, Sharp, Sibir, Siemens, Smeg, Storingen, Termikel, Thomson, Vzug, Whirlpool, Whiteknight, Whiteline, Zanker, Zanussi, Zoppas

Welke apparaten/machines repareren wij?


Goesuitspraak (info / uitleg)) (Zeeuws: Hoes) is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland. De stad Goes telt 27.865 inwoners (2019) en de gemeente 37.653 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS). Goes is tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Goes.

Geschiedenis

Goes is in de tiende eeuw ontstaan aan de rand van een kreek genaamd de Korte Gos. Het op een kreekrug gebouwde dorp groeide snel en reeds in de 12de eeuw was er sprake van een marktplein en een aan Maria Magdalena gewijde kerk. Door de snelle groei kreeg Goes in 1405 stadsrechten van de graaf van Zeeland, Willem VI en in 1417 officieel toestemming om zich te versterken met stadsmuren en een stadsgracht. De welvaart van de stad was gebaseerd op lakennijverheid en de winning van zout, dat uit veen gewonnen wordt. In de zestiende eeuw ging het Goes minder voor de wind. De verbinding met zee verzandde en in 1554 vernietigde een grote stadsbrand het noordwestelijk deel van de stad. De oorzaak was een in brand geraakte zoutkeet in combinatie met een straffe noordoostenwind.

Begin 1572 namen de Spanjaarden de stad in; de op dat moment heersende gouverneur van Walcheren (in naam van Willem de Zwijger), Jerome Tseraerts, ondernam met Engelse huurlingen een poging de stad te heroveren. Dit werd geen succes door voedsel- en munitietekorten en de belegering werd ontbonden. In 1577 verlieten de Spaanse troepen die op dat moment de stad bestuurden Goes, en de stad sloot zich aan bij de Prins van Oranje. Tussen 1585 en 1625 wed verdedigingsgordel rond Goes verder aangelegd die tegenwoordig nog gedeeltelijk aanwezig is. In de eeuwen hierna speelde Goes geen belangrijke rol behalve die van agrarisch centrum van Zuid-Beveland. In 1868 kreeg Goes een treinverbinding. Dit leidde echter niet zoals bij veel steden tot industrialisatie. De economie bleef zich richten op dienstverlening en distributie. Eveneens bleef de agrarische sector een belangrijke rol spelen, tot op de dag van vandaag.

Van de wereldoorlogen heeft Goes niet veel last gehad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakten 7 bommen Goes en Kloetinge; dit was een vergissing van de bemanning van een Brits vliegtuig. In Kloetinge vielen 3 bommen, de schade viel mee. In Goes werd een huis aan de Magdalenastraat verwoest, er viel 1 dode. Ook een aantal vrachtschepen in de haven werd geraakt en liep grote schade op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Goes niet veel gemerkt van het oorlogsgeweld dat toch vlak naast de stad (de Sloedam en de slag om de Schelde) plaatsvond. Er werd in Goes weinig vernield, wel stond de stad tot de bevrijding op 29 oktober 1944 onder bevel van de Duitsers.

Tijdens de watersnood van 1953 bleef Goes droog. De dijken ten noorden van de stad hielden het, al scheelde het niet veel, zoals de dijk bij Kattendijke die door versterking door zandzakken overeind bleef. Als dit niet zo was geweest waren de gevolgen voor Goes en de rest van Zuid-Beveland niet te overzien geweest. Wel getroffen werden Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge, toen nog een eigen gemeente, nu onderdeel van de gemeente Goes. In die dorpen kwamen in totaal 14 mensen om. De stad Goes gold in de ramptijd als opvangplaats voor de vele mensen die uit overstroomde dorpen als Wolphaartsdijk, Kortgene en Kruiningen geëvacueerd werden. In de Grote kerk in Goes werden bovendien lijken opgebaard.

De eerstvolgende groeistuipen kreeg Goes pas weer in de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw. De industrie nam toe en de rol van dienstencentrum werd versterkt. Het noordwestelijk deel van de binnenstad, de Smallegangesbuurt, werd grotendeels gesloopt. Vanaf 1982 werd het wijkje herbouwd. De stad groeide sterk door de aanbouw van nieuwe wijken als de Noordhoek, het Goese Meer, Oostmolenpark, Overzuid en Ouverture. Sindsdien gaat het Goes voor de wind; het is nu na Middelburg, Terneuzen en Vlissingen, volgens CBS-gegevens, een aanzienlijk economisch centrum in Zeeland en dat valt te zien aan het moderne kantorenpark 'Stationspark'. Volgens het CBS is Goes wat bedrijfshuisvesting, commerciële dienstverlening en cultuur/recreatie betreft na Middelburg en Terneuzen de derde stad van Zeeland. Wat detailhandel betreft is het zelfs, na Middelburg, de tweede stad. Op onderwijsgebied (aantal leerlingen voortgezet, hoger en wetenschappelijk onderwijs) moet Goes de eer laten aan Middelburg, Terneuzen en Vlissingen. Na Terneuzen en Vlissingen is Goes de grootste Zeeuwse industriestad.

Op 27 oktober 1976 vond er een ernstig treinongeluk plaats bij Goes, waarbij 7 doden en 8 gewonden vielen.

Toekomst

Er zijn veel nieuwe wijken in voorbereiding, zoals Goese Schans (door problemen met bestemmingsplan uitgesteld), Mannee en Aria, Riethoek samen goed voor ongeveer 3250 nieuwe woningen.

Naamgeving

De meest waarschijnlijke herkomst van de naam Goes is een tekst uit 976 die Curtagosum vermeldt. De waternaam Gosa met de aanduiding curt wordt gelezen als Korte Gos. Goes heeft vermoedelijk in 1405 stadsrechten verkregen en vierde daarom in 2005 zijn 600-jarig bestaan als stad.

Het wapen van Goes toont onder andere een witte gans, die afkomstig is van Zuid-Beveland. Over de reden dat de gans opduikt in het stadswapen bestaan verschillende theorieën. Volgens de website van de gemeente Goes zijn de ganzen waarschijnlijk een verwijzing naar de wilde ganzen die op Zuid-Beveland overwinteren. Vaak wordt gesuggereerd dat Goes een Hanzestad is, voornamelijk ingegeven door de gans in het wapen en de Hanze-bank die in het begin van de 20e eeuw bestond. Goes heeft echter nooit tot de groep Hanzesteden behoord. Tijdens carnaval wordt de naam tijdelijk veranderd in 'Hanzehat', Zeeuws voor 'Ganzegat'.

Cultuur en recreatie

Bouwwerken en architectuur

Bekende of opmerkelijke bouwwerken in Goes:

Slot Oostende is een historische plek, misschien wel de vroegst bebouwde plek van Goes.

Musea

Film en theater

Sinds 2009 beschikt Goes over een gloednieuwe bioscoop: Da Vinci theater. Een paar jaar had Goes geen bioscoop omdat de voormalige bioscoop aan de Singelstraat gesloten was.

Tevens zijn er twee theaters in de stad. De Mythe, grenzend aan het stadscentrum, is het grootste theater van de stad. 't Beest, theater en filmhuis, is gevestigd slechts een paar meter van De Mythe.

Evenementen

In Goes zijn er jaarlijks terugkerende grootschalige evenementen:

Sport

De sportvelden van Goes liggen in het noorden van de stad. Sportpark Het Schenge is de thuisbasis voor een aantal verenigingen. Sportpark Het Schenge bestaat uit vijf voetbalvelden, vier tennisbanen, twee hockeyvelden, een rugbyveld, een korfbalveld en een atletiekbaan. Tevens is er een roeivereniging gevestigd aan het kanaal naast het sportpark.

Tevens worden er bij het Omnium verschillende zaalsporten beoefend als zaalvoetbal, basketbal, volleybal, korfbal, zwemmen, waterpolo, judo en rolstoelhockey.

Naast de wijk Goese Meer ligt de Goese Golf. Deze golfbaan is de grootste van Zeeland.

Verenigingen:

Winkelen

In de wijken Goes Zuid en Goese Polder zijn kleine winkelcentra. De belangrijkste winkelgebieden in Goes liggen in het centrum (Lange Vorstraat, Lange Kerkstraat, Ganzepoortstraat, Klokstraat, Gasthuisstraat, Sint Adriaanstraat, Kolveniershof, Schuttershof: omgeving Grote Markt). Goes behoort door deze relatief grote hoeveelheid winkels samen met Middelburg en Sluis tot de drie belangrijkste winkelsteden van Zeeland.

Ook bij de nieuwe parkeergarage die op het Kolveniershof en Bleekveld is gebouwd en in de nieuwe wijk Goese Schans zullen winkels komen.

Monumenten

Een deel van Goes is een beschermd stadsgezicht, waaronder ook de Oostsingel, en is daarmee een van de 17 beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Verder heeft Goes een paar gemeentelijke monumenten en vele tientallen rijksmonumenten, in zowel de plaats als de gemeente, zie hiervoor de:

Kaart van het oude centrum van Goes, met de vestinggracht.

Wijken en bedrijventerreinen

Goes telt vijf stadsdelen. Dit zijn Centrum, Noord, Oost, West en Zuid. In ruimere zin worden de wijk Oostmolenpark en de toekomstige wijk Riethoek ook als deel van Goes gezien, en samen als een apart stadsdeel "Kloetinge".

Basisonderwijs

Speciaal onderwijs

Cluster-4

Middelbaar onderwijs

Cluster-2-scholen

Cluster-4-scholen

Beroepsonderwijs

Topografie

Topografisch kaartbeeld van Goes, december 2014. Klik op de kaart voor een vergroting.

Verkeer en vervoer

Goes ligt aan de A58, wat voor de bereikbaarheid vanuit het westen (Vlissingen en Middelburg) en oosten (Bergen op Zoom en Roosendaal) zorgt. Vanuit het noorden (Zierikzee en Rotterdam) is Goes bereikbaar via de N256, die ten zuidwesten van Goes snelweg is (A256).

Goes heeft een station aan de spoorlijn Roosendaal - Vlissingen. Vanuit dit station rijden intercity's naar Vlissingen en Amsterdam Centraal. Deze intercity stopt in Zeeland op alle stations, tevens zijn er een aantal spitstreinen 's ochtends richting de randstad en in de middag terug naar Zeeland. Het naastgelegen busstation biedt verbindingen met onder meer Zierikzee, Kamperland, Middelburg, Terneuzen en Gent. Verder vertrekt er vanaf dit station de museumtrein SGB (Stoomtrein Goes - Borsele) naar Hoedekenskerke.

Goes heeft een zeer hoog fietsgebruik (meer dan 50% van de verplaatsingen binnen de gemeente wordt per fiets afgelegd, 2008) en een relatief laag autogebruik. Vanwege deze modal split is Goes in 2008 door de Fietsersbond genomineerd als fietsstad van Nederland.

Geboren in Goes

Bekende (voormalige) inwoners van Goes

Zusterstad

Goes is de zusterstad van:

Oude kaarten en prenten

Trivia

Externe link

Noten

Nog meer moois
Contactgevens

Manu Reparaties
Bluesroute
4337WD Middelburg
0118674992
0622600287

Kijk voor meer informatie op: manureparaties.nl

Blijf op de hoogte